Simó: ‘Caminem a espatlles de gegants i ens n’hem de fer dignes, veure-hi més lluny i anar més lluny’

La proposta de resolució presentada de manera conjunta per ERC i CIU per la celebració d’un referèndum de manera prioritària la propera legislatura ha estat aprovada amb els vots d’ERC,CIU, ICV-EUiA, SI, Joan Laporta i l’abstenció del PSC. La portaveu republicana ha afirmat que la nació és la gent i els seus problemes, defensar la nació és defensar la seva gent, una gent que malgrat les dificultats està esperançada i no els podem decebre.


La portaveu parlamentària, Anna Simó, ha explicat que en un debat de política general atípic, que representa el final d’una legislatura, les propostes de resolució esdevenen propostes programàtiques i algunes, les més urgents, mesures que ha de dur a terme el Govern en funcions.


Anna Simó ha explicat que la proposta de resolució presentada de manera conjunta per ERC i CIU per la celebració d’un referèndum de manera prioritària la propera legislatura respon al compromís adquirit per ERC l’endemà mateix de la manifestació de l’11S. El compromís de treballar per assolir una majoria a la cambra catalana que respongui les demandes de la gent que es va manifestar i de les demandes fetes per l’ANC el mateix vespre en el decurs de la recepció al Parlament. Simó ha explicat que ‘ens trobem davant d’un moment decisiu i ple d’esperança en què la pressió popular i la sedimentació del treball de molts anys ha fet moure plaques tectòniques al país’. ‘Ara -ha dit Simó-, tenim la responsabilitat de brandar arguments i raons per lluitar contra l’estratègia de la por. La nació és la gent i els seus problemes, defensar la nació és defensar la seva gent. La nació malgrat les dificultats està carregada d’esperança. Vivim en un país de gegants que ens conviden a enfilar-nos a les seves espatlles per viure-hi més lluny, gegants com Macià, com companys, hem de veure-hi més enllà i hem d’anar més enllà, ens n’hem de fer dignes’.


La proposta de resolució presentada de manera conjunta per ERC i CIU per la celebració d’un referèndum de manera prioritària la propera legislatura ha estat aprovada amb els vots d’ERC,CIU, ICV-EUiA, SI, Joan Laporta, Ernest Maragall (PSC) i l’abstenció del PSC.


Simó ha lligat el progrés nacional al progrés de les classes populars i mitjanes, ‘cal empoderar-les i reforçar-les i no fer polítiques que les empobreixin’. En aquest sentit Simó ha resumit alguns dels punts principals recollits en les propostes de resolució per orientar noves polítiques: una altra política d’ingressos basada ne la recuperació de l’impost de successions i nous impostos per a les centrals nuclears i les grans superfícies entre d’altres mesures, que l’ICF pugui esdevenir el banc públic català, acabar amb el patiment dels governs locals i ajuntaments denunciant la recentralització de l’estat i la manca de lleialtat institucional.