Marta Rovira durant la seva intervenció a Lloret de Mar / MARC PUIG
Marta Rovira durant la seva intervenció a Lloret de Mar / MARC PUIG

La secretària general clou la Trobada Municipalista d’Esquerra Republicana

Amb prop de mig miler de regidors i regidores d’Esquerra Republicana inscrites, s’ha celebrat a Lloret de Mar la Trobada Municipalista, la cita anual de formació per als i les electes republicans. La preparació de les eleccions municipals del 2019 ha estat l’objectiu primordial de les sessions formatives d’aquesta escola municipalista que es fa cada any.

Marta Rovira ha compartit el matí de dissabte amb el municipalisme republicà. La secretària general ha estat l’encarregada de lliurar el premi Memorial Jaume Aiguader a la diputada i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, en reconeixement de la seva tasca per al municipalisme d’Esquerra Republicana. Vilagrà ha recordat que “és en l’àmbit municipal on es treballa més dur per crear valor públic.”

És gràcies a l’esforç i la tenacitat del món local que es va poder fer el referèndum de l'1 d'octubre
Marta Rovira Secretària general d'Esquerra Republicana
 Foto de família dels regidors i regidores participants a la Trobada Municipalista 2018 / MARC PUIG
Foto de família dels regidors i regidores participants a la Trobada Municipalista 2018 / MARC PUIG

Després ha estat el torn d’Alfred Bosch, candidat a l’alcaldia de Barcelona, que ha reclamat per a la ciutat una capitalitat al servei del país. Ha conclòs els parlaments del matí la secretària general dels republicans.

"Oriol Junqueras hauria de ser avui aquí"

Marta Rovira ha agraït “la feina ingent per fer avançar el país des de la base, des dels municipis”. També ha recordat Oriol Junqueras, que “hauria de ser aquí avui”, i ha reafirmat el compromís de no deixar mai de denunciar aquesta presó injusta. “Ens trobem davant d’una persecució política que denunciem cada dia”, ha reblat la dirigent republicana.

El record del president empresonat ha estat l’oportunitat per destacar el vessant d’alcalde de Junqueras, “que va obrir l’Ajuntament a tots els veïns i veïnes de Sant Vicenç dels Horts i el va posar al servei de l’interès general”, tot destacant que l’èxit és haver aconseguit “gent molt diversa remant en una mateixa direcció.”

Rovira ha agraït als i les electes locals el seu compromís per la fita del 1 d’octubre i ha afirmat que és “gràcies a l’esforç i la tenacitat del món local” que es va poder fer el referèndum. La secretària general ha acabat el seu parlament encoratjant els regidors i regidores per a l’objectiu de les Municipals del 2019 i els ha demanat “créixer per fer avançar els anhels majoritaris de la nostra societat” tot animant-los a “ser molts més i més diversos". “Hem de fer que cada ajuntament es converteixi en un pilar fonamental d’aquesta República”, ha conclòs.

 Marc Sanglas, secretari de política municipal d’Esquerra Republicana, durant la seva intervenció / MARC PUIG
Marc Sanglas, secretari de política municipal d’Esquerra Republicana, durant la seva intervenció / MARC PUIG

Durant la Trobada Municipalista, Marc Sanglas, secretari de política municipal d’Esquerra Republicana, ha insistit que és hora de preparar-se a consciència per a les eleccions municipals del 2019 i ha destacat el compromís dels i les electes locals d’Esquerra Republicana per combatre les desigualtats, per millorar la vida i el benestar de la ciutadania i per fer de la transparència, l'honestedat i la democràcia deliberativa els distintius de les seves polítiques.

Etiquetes