Alfred Bosch reclama que l'Oficina Antifrau Europea intervingui en el cas del finançament irregular del PP

El president del grup d'Esquerra Reublicana – Rcat – Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch ha presentat avui dues propostes perquè l'Oficina Antifrau Europea (OLAF) investigui el cas de presumpte finançament irregular del PP. La primera és una carta que s'ha fet arribar al director general de l'Oficina Antifrau Europea (OLAF) a través de l'eurodiputada del BNG, Ana Miranda, en què s'insta a l'organisme a obrir una investigació externa sobre el 'cas Bárcenas'. La segona, una proposició no de llei registrada al Congrés perquè sigui el mateix govern espanyol qui sol·liciti la intervenció de l'OLAF. Bosch ha afirmat que 'demanem un SOS a Europa, ja que l'auditoria externa és l'única manera per restablir el crèdit perdut per l'Estat'.

En la carta que s'ha fet arribar al director general de l'OLAF, ERC sol·licita que s'investigui de manera especial els presumptes pagaments no justificats ni declarats al PP per part d'empreses que van rebre adjudicacions d'obra pública, moltes d'elles finançades en part amb fons europeus.

Esquerra Republicana reclama als organismes de lluita contra la corrupció europeus que ajudin les institucions de l'Estat a investigar els casos de presumpta corrupció política. En aquest sentit, Bosch ha insistit que 'la investigació independent per part de l'OLAF serà la única manera de recuperar el crèdit perdut per part de les institucions espanyoles en el cas Bárcenas'. 'El crèdit no es restablirà ni amb auditories internes ni amb declaracions dels dirigents implicats. Només es restablirà si hi ha una investigació independent europea', ha afegit..

Pel que fa a la proposició no de llei presentada al Congrés, Bosch ha assegurat que els primers interessats a acceptar la intervenció de l'OLAF haurien de ser els dirigents del govern espanyol i del PP. 'Si el que diuen és cert i no tenen res a amagar, el govern de Mariano Rajoy ha de ser partidari de demanar aquesta investigació', ha reblat.