Amb aquests resultats el procés sobiranista surt reforçat

Els eurodiputats electes de la coalició Esquerra Republicana – NECat – Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, han comparegut avui en roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions europees. Terricabras ha assegurat que 'estem molt contents per l'augment significatiu de la participació a Catalunya, que ens situa per primera vegada per sobre de la mitjana espanyola i europea'. Però ha puntualitzat que 'no en tenim prou, ens hauria agradat superar el 50% de participació'. En segon lloc, ha celebrat el resultat conjunt de les forces que donen suport a la consulta del 9-N que han obtingut el 55,5% dels vots, fet que reforça el 'càracter transversal' de la consulta. Terricabras considera que amb aquests resultats 'el procés surt reforçat i no hi ha marxa enrere'.

L'eurodiputat ha explicat que a Catalunya s'està normalitzant una situació que és molt habitual a la majoria de països: 'hi ha una força de centre-dreta i una altra de centre-esquerra que són d'obediència nacional catalana i que omplen l'espectre polític de forma hegemònica'. 'Som un país normal abans de ser un Estat normal', ha afegit.

Per la seva banda, Maragall ha manifestat que al Parlament Europeu 'no tindrem una actitud de resignació davant de la majoria de centre-dreta, buscarem acords i majories alternatives amb les diverses esquerres europees'. Ha expressat també la necessitat definir objectius, com 'passar del 47% de participació al 57% a les properes eleccions europees', o contribuir a forjar una 'alternativa des dels grups socialista i liberal al candidat del Partit Popular Europeu a la presidència de la Comissió Europea, Jean-Claude Junker'. Per últim, Maragall ha afirmat que 'els resultats d'ahir ens col·loquen a la primera línia del mapa polític d'aquest país'.