El 25N hem d'omplir les urnes com a primer pas del 9N

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha tancat aquest divendres la campanya electoral a les eleccions europees d'Esquerra Republicana-NECat-Cataluna Sí. L'acte s'ha celebrat a l'auditori del centre cultural de Terrassa davant 800 persones.

Junqueras ha reclamat el vot, fer un gest perquè 'aquest gest és tan senzill que ens donarà la victòria perquè som molts més' i ha demanat que 'acompanyem als nostres a votar per omplir les urnes fins dalt'. I ha fet una crida a participar perquè després del 25M 'començarà la campanya del 9 de novembre'.

El màxim responsable ha explicat que 'més que la victòria el diumenge, el que volem és la suma dels que defensen el 9N sigui el més gran possible' i ha asseverat que 'això és el primer que el diumenge a la nit, mirarem'.

Junqueras ha afirmat que 'volem guanyar relativament, el que volem és guanyar com a societat' però sí que ha fet una crida a aconseguir majories perquè 'ens fa germans la voluntat de construir un nou país amb catalans de tota la vida i gent vinguda de Jaen, de Cáceres, d'Alemanya, de Panamà...' perquè 'si volem guanyar hem de ser més, per a ser més hem d'adreçar-nos a tothom, cal saber apel·lar als seus cors, trobar les paraules per despertar la societat. I si no ho sabem fer nosaltres, ho faran d'altres'. El líder independentista ha tancat l'acte afirmant que ''No volem veure en els nostres els ulls de la derrota. Per això el millor homenatge és la victòria'.

Durant la seva intervenció Junqueras ha jugat amb la diferència dels verbs ser i estar perquè 'estem independentistes però volem deixar de ser-ho' i la millor manera de deixar de ser-ho és ser independents. Per això ha explicat que moltes vegades diem que 'som més demòcrates que independentistes' perquè del primer no volem mai deixar de ser-ho.

Per la seva banda, el cap de llista d'Esquerra Republicana-Nova Esquerra Catalana-Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras, ha fet un repàs a les diferents persones que han col·laborat amb la campanya, ha recordat les paraules de Casaldàliga: 'Les meves causes són més importants que jo'. El candidat ha volgut citar Kant i ha recordat que el filòsof alemany deia que 'les persones son una dignitat. Per tant, així com els objectes són un mitjà, les persones són un fi. I no pots tractar un fi com si fos un mitjà'. Ha dit que 'És una indignitat tractar una persona com si fos una cosa' i ha reclamat una política que posi 'les persones primer i li reconegui la seva dignitat i la seva situació justa en la vida'. Terricabras ha demanat una 'victòria col·lectiva pel 25M' ha acabat la seva intervenció sentenciant que 'seguirem fidels a aquest poble. Visca Catalunya Lliure!'.

Abans, el número 2 de la candiatura d'Esquerra Republicana-Nova Esquerra Catalana-Catalunya Sí, Ernest Maragall, ha explicat la seva aposta per una candidatura d'esquerres i majoritària i ha defensat la necessitat de participar diumenge perquè 'Vull tornar a votar. Votaré, votarem i guanyarem'.

A Maragall l'ha precedit la secretaria general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, qui ha mostrat diferents 'gadgets' que han estat significatius d'aquesta campanya. Des d'un llaç rosa en defensa de la llei de l'avortament, passant per un clavell que li donà Josep-Maria Terricabras, una samarreta en contra del transvasament de l'Ebre, o un pot de tomàquets significar la defensa de l'agricultura ecològica. Diferents articles que li han servit a Marta Rovira per explicar les raons per votar el diumenge, per 'explicar al govern espanyol que som demòcrates, que votarem el 25 de maig per a poder votar el 9N' perquè 'votar massivament el 25 de maig és la millor manera de també votar el 9 de novembre'.

L'acte l'ha obert el candidat a l'acaldia de Terrassa, Isaac Albert i posteriorment han donat raons per participar aquest 25 de maig els candidats de la comarca a la llista d'Esquerra Republicana-Nova Esquerra Catalana-Catalunya Sí: Èric Gómez, Jordi Angusto i Gabriel Fernández.