Posem aquests resultats al servei del país i de l'estabilitat parlamentària per guanyar el 9-N

La coalició Esquerra Republicana – NECat – Catalunya Sí guanya a Catalunya les eleccions al Parlament Europeu i obté dos eurodiputats

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha afirmat que 'avui, vigília del 9-N, hem fet una passa més en el camí cap a la llibertat, avui estem una mica més esperançats del que estàvem i sentim el pes de la responsabilitat que ens han donat els ciutadans i que assumim amb tota la humilitat'. Ha afegit que 'posem aquests resultats al servei del país, la consulta del 9-N, de la recuperació econòmica i la justícia social, i de l'estabilitat institucional del nostre país, imprescindible perquè el 9-N surti bé'.

Junqueras ha recordat que 'ens queda molta feina. Aquesta és una vigília particular, que durarà uns quants mesos i en la qual haurem de treballar perquè el que ens juguem és tant que gairebé és tot. I farem tot el que estigui al nostre abast'. El president d'Esquerra Republicana ha fet referència a 'tots aquells que van lluitar perquè això fos possible i per fer que tinguem l'oportunitat del 9-N. Farem tot el possible per aprofitar-la pels nostres fills, els nostres néts i tots els que vénen darrera'.

L'avui elegit eurodiputat, Josep-Maria Terricabras, ha manifestat que 'és un moment de gran responsabilitat'. Terricabras ha celebrat que 's'ha obtingut una bona participació i per primera vegada en unes europees ens posem per davant de la mitjana de l'Estat'. Ha afegit, però, que 'encara no en tenim prou. Hem de passar del 50% el 9-N'.

Terricabras ha reiterat que 'era important que les forces que donen suport a la consulta milloressin el seu resultat i aquest ve a ser del 55,5% dels vots'. L'eurodiputat electe ha agraït les paraules del president Mas que ha coincidit en què allò important és el bon resultat assolit per totes les forces que transversalment donen suport al dret a decidir. Terricabras ha reiterat 'el nostre compromís amb els Països Catalans sencers'. 'Serem els diputats dels Països Catalans i de les causes de la gent, del poble, de les causes per guanyar', ha afegit.

Per la seva banda, el també eurodiputat, Ernest Maragall, ha començant proclamant: 'Visca Esquerra Republicana de Catalunya i Nova Esquerra Catalana. El nou mapa polític ja és aquí: ja som aquí'. Maragall ha deixat clar que 'em sento més socialista, republicà, europeu i català que mai'. Maragall ha explicat que 'aquests resultats vénen de lluny. Dels presidents Macià i Companys i també del president Maragall. Vénen del socialisme i republicanisme'. I ha agrait la feina de 'Josep Lluís Carod-Rovira, Joan Ridao, i Joan Puigcercós, entre d'altres. Aquests resultats també són seus'.

L'eurodiputat electe ha insistit en què cal 'enfortir la lleialtat i guanyar pel país. Estem preparats per fer-ho i això va molt més enllà. Tindrem feina i la farem bé'. 'Visca Josep-Maria Terricabras i Oriol Junqueras, que és l'artífex d'aquesta victòria', ha conclòs.