Amorós celebra l’aprovació a proposta  d’ERC de la reforma  de la PIRMI per incloure persones aturades

Després del cop de destral del PP a les polítiques d’ocupació, el Parlament aprova a proposta d’ERC 10 mesures clau per redreçar la situació.

El diputat d‘ERC, Oriol Amorós, ha celebrat l’aprovació de la moció presentada per ERC sobre les polítiques de lluita que ‘és un canvi molt important i que aporta opcions per a la gent que més està patint’. El diputat ha destacat sobretot la reforma del marc de la PIRMI per tal de tornar a incloure les persones aturades que s’han quedat sense cap prestació tal com demanaven les entitats del tercer sector i ERC ha recollit.

Amorós ha destacat sobretot que ‘després de la reforma de la del PIRMI que excloïa aquelles persones que tenen una problemàtica laboral i no una problemàtica social associada, com si això es pogués discriminar, amb la moció que s’ha aprovat es reformarà la PIRMI per incloure persones aturades sense cap ingrés’.

Amorós ha celebrat que ‘CiU hagi anat de la mà d’ERC i no del PP en aquesta ocasió quan fa ben poc CIU va vetar el projecte de llei de promoció del treball autònom amb què estava d’acord, senzillament per no molestar el PP’. El portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC en aquest cas i ,donada la importància dels punts aprovats, s’ha dirigit a CiU amb un ‘benvingut el canvi en polítiques d’ocupació’.

El diputat d’ERC ha celebrat que davant la greu situació d’atur i atenent al cop de destral del PP a les polítiques d’ocupació s’hagin aprovat les següents mesures:

1. reformar la PIRMI i incloure-hi els aturats sense ingressos
2. desenvolupar programes propis que permetin tants plans d'ocupació com els que ha eliminat el PP
3. restituir la capacitat dels serveis d'ocupació municipals que s'ha carregat el PP.
4. mantenir la capacitat d'ajut a la creació de cooperatives que ha eliminat el PP.
5. mantenir els orientadors laborals del SOC (que volia acomiadar el PP a 30 de juny) fins a finals d'any i incorporar-los a la plantilla de la Generalitat el 2013
6. assegurar el sistema d'ajuts als llocs de treball per a persones discapacitades fins a un 75% en casos de discapacitat profunda
7. exigir als bancs que han absorbit caixes que mantinguin l'obra social d'aquestes per a discapacitats.
8. integrar els 3 sistemes de formació professional
9. integrar els centres de formació professional continuada, ocupacional i inicial per a que la seva formació sigui reconeguda en els 3 subsistemes.
10. mantenir l'oferta formativa per als alumnes que no aprovin la ESO que permeti la seva inserció laboral o el retorn al sistema educatiu.