Amorós: ‘El TC ha d’estar al servei de la democràcia i no la democràcia al servei del TC’

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d’ERC, Oriol Amorós, ha explicat que la petició del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania del Parlament és ‘com a mínim estrambòtica’. Amorós ha explicat que tant la declaració del 23 de gener com la del 13 de març que va rebre el suport de 104 dels 135 diputats del Parlament, ‘aprovar una declaració que té entre els seus principis el diàleg no és incompatible amb aprovar-ne una altra que fa al·lusió també al diàleg, s’explica per la teoria de conjunts, una cosa està dins de l’altra, son complementàries’. El portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC ha insistit que ‘el TC ha d’estar al servei de la democràcia i no la democràcia al servei del TC’ que de fet és un òrgan que no ha estat triat per la ciutadania i no pot negar-li el seu dret a expressar-se democràticament com en el cas del mandat que va quedar explicitat en els resultats electorals del 25 N i que inicia el procés de transició nacional.

Amorós també s’ha referit a la reunió Mas-Rubalcaba-Navarro dient que ‘d’aquesta reunió se’n deriva un nou cop de porta a Catalunya per part del PSOE, un cop de porta que es suma a d’altres d’anteriors i al cop de porta de Rajoy i que a més deixa el PSC en una posició compromesa’.

ERC demana explicacions als responsables del CNI

Amorós ha dit que 'més enllà de les comissions per córrer cortines de fum sobre el problema real de la transparència a qui cal demanar explicacions és als responsables del CNI que són els que tenen la informació sobre els presumptes casos d’espionatge a Catalunya'. El portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC assegura que també cal demanar explicacions al CNI sobre les informacions aparegudes en un setmanari que publica que el CNI hauria endegat una campanya gastant 10 milions d’euros de diner públic per espiar i influir en l’opinió pública en contra del procés sobiranista.

En aquest sentit Amorós ha anunciat la presentació d’una bateria de preguntes al Congrés dels diputats i la petició de la compareixença de la vici-presidenta del Govern espanyol com a responsable del CNI. ‘No ens interessen les converses de la senyora Camacho amb un gerro de flors, que ja investiguen instàncies judicials i que ha transcendit que va encarregar el seu entorn, sinó l’espionatge al poble de Catalunya que presumptament hauria estat sufragat amb fons públics’ ha reblat.

Etiquetes