El Parlament aprova la proposta d’Esquerra que condemna el règim franquista i l’auge de l’extrema dreta amb l’abstenció de C's i PP

El Grup Republicà al Parlament ha presentat diferents propostes de resolució, que s’han aprovat al ple, en defensa de la igualtat, del desplegament de la renda garantida i de l’accés universal a la salut

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat, a iniciativa d’Esquerra, una proposta de resolució que insta al Govern a acabar amb els símbols, encara presents, del franquisme i a frenar l’auge de l’extrema dreta. Aquest text “emplaça a fer de l'antifeixisme una lluita compartida més com a símbol de la defensa dels Drets Humans”. Un text que ha estat aprovat per tots els grup de la cambra excepte Ciutadans i PP, que s’han abstingut.

Segons ha exposat la republicana Marta Vilalta: “Detectem una amenaça que és real: l’auge del feixisme i l’extrema dreta, que campa impunement a l’Estat espanyol”, una amenaça que cal “combatre-la” i bastir-hi “un no passaran”, ha afegit Vilalta.

Aquesta proposta de resolució també reclama una “acció decidida de tots els poders públics per acabar amb qualsevol vestigi del franquisme” ja sigui en aquells aspectes ideològics o simbòlics.

Detectem una amenaça que és real: l’auge del feixisme i l’extrema dreta, que campa impunement a l’Estat espanyol
Marta Vilalta Diputada al Parlament de Catalunya

Avui també s’ha aprovat una altra proposta presentada pel Grup Republicà que fomenta la igualtat d’oportunitats per a totes les persones “independentment del seu gènere, la seva orientació sexual, la seva llengua, el seu origen o el context socioeconòmic i sociocultural”. De fet, en el seu discurs, Marta Vilalta ha destacat que la bateria de propostes presentades “fomenten la cohesió”, un pilar fonamental per construir la República catalana. “Això no va de banderes, va de poder garantir la justícia social, de garantir la igualtat d’oportunitats i de fer un país per a tothom”, ha conclòs Vilalta.

Així mateix, en la sessió plenària, s’han aprovat un seguit de propostes presentades conjuntament amb el grup de Junts per Catalunya. Entre aquestes iniciatives, destaca l’aposta per una d'educació inclusiva; la continuació del desplegament de la renda garantida i de la llei d'universalització de l'assistència sanitària; entre d’altres.