Aragonès: ‘Hem d’aprofitar al màxim el marge que tenim en fiscalitat i influir per augmentar l’objectiu de dèficit, l’objectiu és evitar retallades’

El portaveu parlamentari en temes d’economia d’ERC, Pere Aragonès, ha proposat un acord als grups de la cambra per tal de ‘poder defensar amb la majoria més àmplia possible les mesures per reduir les retallades, i per a fer-ho cal aprofitar el marge que tenim d’ingressos en matèria fiscal i influir al màxim sobre el que no tenim, que és l’objectiu injust de dèficit que ens imposa l’estat’.

Aragonès ha fixat tres objectius principals que haurien de comptar amb el màxim suport i que es posaran a votació en la moció subsegüent que defensarà el proper Ple del Parlament. El primer objectiu és aconseguir fixar el límit de dèficit de les Comunitats Autònomes en un terç del global espanyol, un objectiu que es pot assolir si com és d’esperar la Comissió Europea relaxa el sostre de dèficit espanyol el proper 23 de febrer, que permetria reduir les retallades en 2000 milions d’euros. El segon objectiu és defensar la sobirania del Parlament pel que fa a les competències en matèria fiscal per reduir les retallades fins a 1000 milions d’euros més . I en tercer terme exigir que acabi la deslleialtat institucional de l’estat espanyol amb uns incompliments de pagaments ja vençuts i la manca de compensació pels augments tributaris de l’Estat que sumen 3000 milions d’€ acumulats.

Pere Aragonès ha insistit en la defensa majoritària d’aquests objectius perquè sinó s’aconsegueixen, amb l’aplicació de l’estricta tècnica comptable de l’Estat Espanyol la Generalitat es veurà obligada a fer retallades per valor de 4000 milions d’€.