Bosch a l'escola d'estiu del Sinn Fein: 'Donar la veu a la gent va ser la clau per començar el procés d'autodeterminació'

El portaveu d’ERC-RCat-Catalunya Sí ha participat aquest divendres a Báile Bhúirne, al comptat de Cork, en l’escola d’estiu del Sinn Fein on ha explicat la seva experiència al capdavant de les consultes per la independència i ha explicat el cas de la consulta de Barcelona d’on va ser portaveu. Bosch ha aprofitat per lliurar una carta on demana al Sinn Fein que presentin iniciatives en favor de l'autodeterminació de Catalunya, una proposta que ha estat ben rebuda per part dels membres del partit.


Durant la seva intervenció Bosch ha explicat que l'èxit de la consulta de Barcelona va ser 'donar la veu a la gent per començar el procés d’autodeterminació’.


Bosch ha explicat que ‘el procés de participació popular de les consultes ha estat clau per a fer visible allò que semblava impossible i per a recalcar el bagatge democràtic d’aquells que busquen l’autodeterminació’. Des d’aquesta perspectiva, Bosch ha insistit que ‘aquest 11 de setembre serà observat arreu del món, entre altres llocs Irlanda, per tot el que suposarà d’impuls a les llibertats socials catalanes’.


‘Aquest és el primer any que la Diada Nacional de Catalunya es commemora d’una manera coordinada sota el paraigües de l'ANC, una entitat transversal i nascuda de la societat civil després de l’èxit aconseguit en la mobilització ciutadana per celebrar les consultes’, ha explicat Bosch.