Bosch a Margallo: 'Vostès tenen 'urnofòbia''

El portaveu d’Esquerra Republicana-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha preguntat en la sessió de control al Congrés dels Diputats sobre si el Govern espanyol vetaria la permanència d’Escòcia a la UE en cas que aquesta assolís la independència del Regne Unit després del referèndum d’autodeterminació. Una resposta que Margallo no ha concretat i s’ha limitat a assegurar que totes les veus de la UE apunten que en cas d’Independència aquests països quedarien fora de la Unió Europea.
Bosch en la seva rèplica ha criticat que “m’estranya que no tingui posició sobre aquesta tema com a Ministre d’exteriors” i la manca de posició li demanaria que “aquesta falta de criteri amb Escòcia l’apliquin també en el cas català”.
Bosch ha comentat a Margallo que “em diu que els casos no són comparables però no diu el mateix el seu cap, posint-se d’acord. I miri sí que són similars perquè tots dos votarem sobre el nostre futur l’any 2014 i el marc constitucional també perquè coneixerà l’Act of Union de 1707 que diu que Escòcia estarà unida al Regne Unit “Forever after”, ha afirmat.
Però sí que té raó en una cosa, en que el Govern britànic no és el mateix que el Govern espanyol. Bosch ha explicat que un amic britànic li havia preguntat si a l’Estat espanyol “tenen governant demòcrates o hooligans?” per afegir que la gran diferència és que mentre el Govern britànic abraça el vot, l'espanyol abraça el veto. Ells la democràcia , vostès la prohibició . Vostès tenen urnofobia , pànic a les urnes’, ha dit .
“Això se soluciona, es pot parlar i anar a les urnes, però si no nosaltres anirem passant, perquè som majors d’edat i vulguin o no, votarem” ha sentenciat el portaveu independentista.