Bosch: ‘Un Govern que aposti per saltar barreres no pot multar els que ja ho han fet’

Bosch demana al Govern de la Generalitat que per coherència retiri les multes als participants de la campanya #novullpagar



El portaveu al Congrés de Diputats d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha demanat avui al Govern de la Generalitat que retiri les denúncies interposades contra les persones que han participat de la campanya contra els peatges #novullpagar, ‘un Govern que aposti per saltar barreres no pot multar els que ja ho han fet’ . Bosch assegura que ‘per lògica i coherència amb els actuals esdeveniments polítics, seria procedent l’arxiu dels procediment oberts als #novullpagar, d’acord al que legalment està previst, perquè no suposen cap infracció del codi de circulació i perquè, políticament, no te cap mena de lògica sancionar a persones que han protestat per una situació injusta. Per coherència i credibilitat no es pot demanar actitud de resistència alhora que es multa als resistents’.

Bosch ha explicat que el moviment #novullpagar neix com a protesta per l’existència d’un evident greuge amb els ciutadans catalans que veuen com, amb els seus impostos, es paguen infraestructures gratuïtes arreu de l’Estat Espanyol mentre que, a Catalunya, no sols hi ha un evident dèficit d’inversió, sinó que, per a circular per les principals carreteres, s’han de pagar peatges molt cars. El moviment, doncs, s’emmarca dins d’una actitud de reivindicació a través d’actes d’insubmissió.

En aquest context, els procediments sancionadors oberts a aquests efectes pel SCT pretenen aplicar sancions per aquestes actituds que, per altra banda, la comunitat jurídica de Catalunya (quasi per unanimitat) així com els propis mossos d’esquadra, coincideixen en afirmar que no son conductes sancionables d’acord al Codi de Circulació Espanyol, en tant que el mateix no tipifica que la conducta de no pagar un peatge representi cap vulneració de l’esmentat cos legal.

Bosch ha explicat que després de l'11 de setembre i dels acords assolits al Parlament durant el darrer debat de política general que marquen un full de ruta cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació, no té sentit continuar expedientant als activistes del moviment #novullpagar amb unes multes de dubtosa legalitat, quan la seva pretensió sempre ha estat denunciar una situació injusta, igual que injustos son els greuges econòmics i fiscals que al final han dut a un àmplia majoria de forces parlamentàries a donar per acabada la via autonomista per tal d’obrir el camí cap a la configuració d’un Estat Independent tal i com ve defensant ERC des de fa molts anys. Per tant ‘és una contradicció que la mateixa actitud valenta que ara demana i mostra el Sr. Artur Mas i el seu Govern sigui sancionada pel propi Govern en persones anònimes que l’únic que pretenien és també fer un servei al país’.





Etiquetes