El Congrés rebutja la iniciativa d' Esquerra Republicana 1:12 per vincular salari màxim i mínim

La comissió de treball Congrés dels Diputats ha rebutjat gràcies als vots del PP i d'UPyD la proposta d'Esquerra Republicana que plantejava que cap empresa o institució pugui tenir un treballador amb un salari màxim que suposi més de 12 vegades el que cobra el treballador que menys cobra. La finalitat de la proposta és establir un sostre salarial màxim brut vinculat al salari més baix en relació de 1:12 dins d'una mateixa empresa. Aquesta proporció inclouria el salari fix i els possibles bons, incentius, complements i qualsevol forma de retribució directa o indirecta, tant a nivell mensual com anual.

Durant la defensa de la proposta, el diputat Joan Tardà ha esgrimit que 'podria ser un element més per a la millora de la competitivitat' i ha recordat que no es vol 'congelar el sou dels directius sense més, sinó limitar les desigualtats'. Per a Tardà, 'limitar èticament i econòmica les desigualtats i evitar els sous immorals que se sustenten en sous de misèria d'altres' és un dels principals objectius de la iniciativa.

Tardà ha recordat que 'durant els anys de crisis les desigualtats de sous s'han incrementat' i ha posat com exemple que : 'César Alierta tingué una diferència de 1:266, mentre que Florentino Pérez cobrava l'equivalent a 157 salaris del treballador que menys cobra de la seva empresa'.

Ente els arguments del PP i UpyD per votar en contra, els populars esgrimeixen que 'va en contra de la Constitució espanyola i contra la llibertat d'empresa'. CiU s'ha abstingut mentre que la resta de formacions han votat a favor d'una proposta que 'ha portat un debat que ha vingut per a quedar-se', ha sentenciat Tardà.