El Congrés vota demà una proposta d’ERC-Catalunya Sí perquè la Generalitat tingui la potestat de convocar referèndums

El Ple del Congrés dels Diputats espanyol votarà aquest dimarts la proposta d’ERC-RCat-Catalunya Sí que insta ‘a transferir, en el termini màxim de 6 mesos, a través de l'article 150.2 de la Constitució espanyola, a la Generalitat de Catalunya les facultats d’execució de la legislació de l'Estat per a l'autorització de la convocatòria de consultes populars per via de referèndum’. La proposta feta per la coalició independentista demana el traspàs ‘perquè Catalunya disposi de la facultat de sotmetre les decisions polítiques de transcendència especial al referèndum de la ciutadania de Catalunya’.

La Proposició No de Llei explica que ‘el referèndum és un dels principals instruments de participació popular i d'expressió els models de democràcia representativa, com els actuals. En conseqüència, hauria de ser un mecanisme normalitzat d'expressió política en cadascuna de les administracions amb poder de decisió. No obstant això, a l'Estat espanyol, aquesta normalització està obstaculitzada de manera incomprensible per l'autorització prèvia estatal’.

La proposta d’ERC-RCat-Catalunya Sí busca permetre que la Generalitat tingui tot el poder per a poder fer referèndums en cas que així ho vulgui la institució.

Etiquetes