En pensions ha quedat clar: el Sí-Sí ha aportat dades, el NO només por

A proposta del portaveu adjunt del grup parlamentari d’ERC, Oriol Amorós, el Parlament ha aprovat una moció per demanar al Govern que estableixi les bases d’una futura seguretat social catalana i ha deixat ben clar que no tenen cap fonament els arguments que pretenen sembrar el dubte i la por entre els perceptors de pensions. ‘Lluny de sembrar la por com fan els contraris a la consulta, l’objectiu de la moció és donar llibertat, la llibertat que arriba quan es té tota la informació necessària per poder prendre una decisió en consciència’.

Amorós ha explicat que ‘votar Sí Sí dóna molta més seguretat a les pensions que no pas el No’. Una de les mentides més mal intencionades ha estat posar la por en les pensions, voler treure la son a la gent gran, atemorir les persones més vulnerables és un atac a la llibertat no acceptable sota cap punt de vista. És per això que ha demanat al Govern la creació d’òrgans i instrument per garantir la transició nacional, l’elaboració d’un pla i dissenyar l’Administració i la Tresoreria de la Seguretat Social catalana per garantir la percepció futura en qualsevol cas, de les pensions i prestacions d’atur als catalans.

Amorós s’ha felicitat pel fet que ‘un cop més els contraris a la consulta i a la independència no han aportat cap dada, cap xifra i cap argument amb base que justifiqui les seves negatives i campanyes de la por’. Ha assegurat amb dades i xifres concretes que en una Catalunya independent que mantingués els tipus de cotització a la Seguretat Social actuals, la pensió mitjana en una Catalunya independent podria ser un 10% superior a la que s’obté quedant-nos a Espanya. Fent una revisió dels resultats dels anys 1995 i 2011 Catalunya va aportar un saldo positiu de 24.126 milions d’euros, mentre que l’Estat va fer un dèficit de -82.704. En detall el saldo acumulat per persona va ser entre el 1995 i el 2011 un superàvit de 3.200 euros, per persona. Per contra, al conjunt de l’Estat, el mateix saldo se situa en un dèficit acumulat de -1.753 euros per persona. Al conjunt de l’Estat el saldo ha estat negatiu durant 10 dels 17 anys analitzats. Per tant, vistes les dades, ha explicat Oriol Amorós, ‘la independència garanteix millor el finançament dels dèficits del sistema de pensions en any de crisi’.

Etiquetes