Amorós: 'La Seguretat Social de la República Catalana serà financerament més sòlida, organitzativament més eficient i socialment més justa'

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció d'Esquerra Republicana que posa les bases del futur model de la Seguretat Social. 'La Seguretat Social catalana serà financerament més sòlida, organitzativament més eficient i socialment més justa', ha assegurat el diputat d'ERC Oriol Amorós davant del ple.

'Si els catalans decideixen que volem ser independents el 27S, han de saber que, financerament, el sistema català de pensions és sostenible'
, ha declarat el diputat republicà.

La moció insta el Govern a dissenyar, abans del 15 de juliol, un Pla director que defineixi com serà l'Agència Catalana de Protecció Social. La proposta d'Esquerra preveu que aquesta agència integri i gestioni totes les prestacions econòmiques –tant les prestacions per desocupació com les pensions; s'adeqüi als tractats internacionals; i revoqui la reforma del sistema de pensions del PP, que Amorós ha qualificat com 'injusta i lesiva pels drets socials dels ciutadans'.

La futura Agència Catalana de Protecció Social, a més, preveu millorar l'eficiència del sistema actual, integrant la gestió de totes les prestacions, dels diferents organismes de gestió de la seguretat social, i de la recaptació executiva.

Etiquetes