Esquerra Republicana vol aturar al TC la reforma de les pensions del PP

Esquerra Republicana ha entrat aquesta tarda una sol·licitud al registre del Parlament de Catalunya per sol·licitar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la constitucionalitat de la reforma de les pensions del govern espanyol. El diputat d’ERC, Oriol Amorós, ha manifestat que ‘proposem al Parlament de Catalunya que porti al Tribunal Constitucional aquesta reforma de pensions, ja que vulnera diversos drets constitucionals i sobretot, condemna a una retallada a perpetuïtat la joia de l’Estat del Benestar: les pensions’.

Segons el diputat republicà, ‘la reforma de les pensions que ha perpetrat el PP porta inequívocament a una pèrdua del poder adquisitiu contínua dels pensionistes, fet que vulnera l’article 50 de la Constitució. Espanya és l’únic Estat de la UE que de les tres modificacions a la baixa de les pensions proposades per la troika ha introduït totes tres: allargar als 67 anys, un factor segons la marxa de l’economia i un altre factor segons l’esperança a la vida. Totes tres mesures porten a la pèrdua de poder adquisitiu sempre’.

Amorós ha afirmat que, per altra banda, ‘la reforma de pensions també vulnera el principi de seguretat jurídica, ja que per calcular-les es fan servir unes fórmules matemàtiques poc clares que provoquen que la gent no pugui conèixer les pensions que cobrarà en un futur’. Per últim, segons Amorós, ‘també es vulnera el principi d’igualtat, perquè es modifiquen les pensions i no cap altre tipus de prestacions’. ‘Que, per cert, tampoc volem que les toquin’, ha afegit.

El diputat d’ERC ha asseverat que ‘el PP ens treu el dret a una jubilació digna, un dret que recull la Constitució que cada dia diuen defensar en els seus aspectes uniformistes i obliden en els socials’ i ha demanat al Parlament de Catalunya que ‘en defensa de la ciutadania, faci servir tots els instruments jurídics al seu abast per aturar el desmantellament de les pensions públiques i de l’Estat de Benestar’.

Etiquetes