ERC arrenca compromisos al Parlament per garantir els models de qualitat i lideratge de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN

Segons Sergi Sabrià la retallada de 100 milions d’euros a la Corporació ja rabassa totes les línies vermelles


El diputat del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha destacat que ‘la moció aprovada a instàncies d’ERC i negociada amb la majoria de grups del Parlament arrenca compromisos del Govern per treballar en el manteniment dels estàndards de qualitat i lideratge de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies’.

El text aprovat insta la Generalitat a garantir el pressupost suficient que permeti mantenir el sistema de mitjans de comunicació públics catalans, així com el model actual i el lideratge de les audiències. Evitar que una baixada d’aportació posi en risc model i lideratge. Aprovar en el termini màxim de tres mesos , el nou contracte Programa, eina d’obligada existència per llei i que ha de garantir la viabilitat i el model de sistema públic audiovisual català aprovat pel Parlament el febrer del 2010.

La moció també compromet a calendaritzar, un cop garantida l’aportació dels pressupostos 2013, la modificació de les lleis del CAC i de la CCMA, amb l’objectiu de garantir la pluralitat , desgovernamentalitzar-la i posar el seu control en mans del Parlament.

Sabrià ha destacat ‘la importància del manteniment del model nacional i territorial de Televisió de Catalunya amb presència dels mitjans públics arreu del territori’ amb un punt que destaca que cal garantir la presència i la cobertura informativa total de Televisió de Catalunya a Terres de l’Ebre, Pirineu i Catalunya nord, assolint d’aquesta manera l’estricte compliment dels serveis fonamentals en la missió de servei públic fixats pel mandat marc del Parlament i pels preceptes bàsics de la llei de la CCMA, no excloent ciutadans per raó de territori, d’accés a la informació, o de presència als mitjans públics en igualtat de condicions.

‘Pel que fa a Catalunya Ràdio’, Sabrià considera que ‘l’esmena afegida obre una port a negociar les actuals condicions que s’havien estipulat en la negociació amb les treballadors’, instant la corporació i Catalunya Ràdio que garanteixin un model que tingui presència arreu del territori amb el personal suficient perquè el servei pugui arribar amb immediatesa a qualsevol notícia.

En el cas de l’ACN on es plantejaven reduccions dràstiques de plantilla al seu de Barcelona la moció insta el Govern de la Generalitat a que garanteixi la continuïtat i la viabilitat de l’Agència Catalana de notícies i del seu model de l’àmbit local i nacional de servei públic, que ofereix informació de qualitat a tots nivells, i , en el context actual, instar també a negociar amb el comitè d’empresa prioritzant al màxim l’estalvi de despeses que no afectin directament la plantilla. Sabrià assegura que ‘cal mantenir el model d’agència nacional amb cobertura al territori com a autèntica estructura d’estat que ofereix una informació exhaustiva, plural, amb immediatesa i arreu del país’.