ERC arrenca el compromís del govern per aplantillar de forma immediata un mínim de 50 orientadors laborals del SOC i contractar-ne un mínim 100 més així que es produeixi la conferència sectorial d‘àmbit estatal

El portaveu d’ERC a la Comissió d’Empresa i Ocupació, Oriol Amorós, celebra l’acord que ha aconseguit el grup parlamentari que arrenca el compromís de la Generalitat d’incloure a la seva aplantilla 50 orientadors laborals del SOC i un mínim de 100 un cop es celebri la conferència sectorial.

Amorós ha defensat un model de SOC públic basat en l’orientació i l’acompanyament les persones aturades per la millora de la seva ocupabilitat i la seva inserció i això requereix comptar amb unes figures clau que son els orientadors laborals . El diputat d’ERC ha explicat que els orientadors laborals del SOC actualment havien estat contractats fins el 2012 amb fons estatals, aquests fons estatals van patir una retallada del 55% l’any 2012 i del 35% en l’àmbit global estatal al 2012. La realitat, però, és que a dia d’avui s’han transferit 0 euros a Catalunya per aquesta qüestió i això comportava que el dissabte 23 de març 235 orientadors que hi ha actualment contractats amb diners de l’Estat perdessin la feina. ERC ha aconseguit que amb fons propis de la Generalitat se n’incorporin 50 a l’estructura del Govern de Catalunya de forma immediata i que així que es reuneixi la conferència sectorial se n’incorporin no menys de 100.