El Congrés aprova per unanimitat la proposta d'ERC-CatSí per a l’adhesió a l’Any Internacional de les Cooperatives i que la futura llei d’emprenedors incorpori les Cooperatives

El diputat d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Joan Tardà, ha defensat una proposta per a l'adhesió a l'Any Internacional de les Cooperatives i que se'n derivi l'assumpció dels compromisos continguts en la iniciativa republicana. L’acord al que s’ha arribat i que ha comportat que s’aprovés per unanimitat, una proposta que incorpora incloure les Cooperatives dins el Projecte de Llei d’Emprenedors.

Tardà ha recordat que ‘les Nacions Unides ha declarat el 2012 Any Internacional de les Cooperatives. De manera lúcida, Bank Ki Mon va declarar que les cooperatives són un recordatori a la comunitat internacional que és possible buscar rendibilitat econòmica i rendibilitat social alhora”.

Tardà ha subscrit les paraules de Ban Ki Mon i ha recordat que, en temps de crisi, ‘el fet que les cooperatives s’organitzin com a fórmula de propietat igualitària en pro del benefici comú dels seus integrants, de llurs usuaris i de l’entorn és transcendent, perquè difícilment es deslocalitzen i fa que aportin un plus de valors de democràcia i de responsabilitat social extraordinaris’ i ha puntualitzat que ‘en contextos de recessió i d’accelerat procés de dualització de la societat, de deteriorament de l’estat del benestar i de precarització del treball, les cooperatives són capaces de generar ocupació estable i de qualitat’.