ERC-RCat-Catalunya Sí presenta recurs contra l’exclusió de Joan Tardà de la Comissió de Secrets oficials

ERC-RCat-Catalunya Sí ha presentat al Tribuna Constitucional (TC) un recurs d'empara en contra de l'exclusió del diputat Joan Tardà de la Comissió de Secrets Oficials pel veto del PP.

Aquest recurs arriba després del presentat pel veto del PP a Alfred Bosch. Cal recordar que els populars han vetat Alfred Bosch i Joan Tardà com a representants del Grup Mixt i davant del que es considera un ‘acte antidemocràtic del PP’ s’ha optat per presentar tres recursos d’empara al TC. Als dos que es van presentar el 23 de maig per l’exclusió del membre del grup mixt i del diputat Alfred Bosch, ara s’hi suma el de Joan Tardà.

En el text dirigit a l'Alt Tribunal, se sol•licita com a mesura cautelar que s’aturi la constitució de la Comissió de Secrets Oficials fins que no hi hagi un pronunciament sobre el recurs. El recurs consta de dues parts, una de tipus formal, mitjançant la qual es consulta al TC sobre el mecanisme de constitució de la Comissió de Secrets que es va fer ‘no acord amb el Reglament, sinó segons una resolució de la Presidència del Congrés que pot qüestionar’.