La candidata d’Esquerra Republicana a Girona, Laia Cañigueral
La candidata d’Esquerra Republicana a Girona, Laia Cañigueral

Coneix la cap de llista d’Esquerra Republicana a Girona per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Nascuda a Cassà de la Selva el 1981, Laia Cañigueral és llicenciada en Sociologia per la UAB, amb un postgrau en Participació Ciutadana i Desenvolupament Sostenible per la UAB i un postgrau en Govern Local per la UB, a més d’haver cursat especialitzacions universitàries en l’àmbit de la gent gran i en la inserció laboral de col·lectius amb dificultats.

Ha estat membre de la direcció nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) amb diferents responsabilitats i presidenta de la Federació Comarcal d’ERC del Gironès entre 2008 i 2012. També ha estat secretària de Coordinació de Política Supramunicipal a l'Executiva Nacional. Actualment és la secretària general de la Federació de Girona.

Diputada d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats en dues legislatures, des del 2021 és delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Avui et descobrim cinc curiositats que potser no sabies sobre ella:

  1. Ha treballat des dels 16 anys. Primer, ajudant al seu pare a la seva carnisseria i, després, al balneari de Vichy Catalan, on va ocupar diverses posicions. També ha treballat de cambrera, d’administrativa i de cangur.
  2. El seu menjar tradicional preferit és el pa amb tomàquet i embotit. Per la seva senzillesa i bon gust, hi recorre sovint quan no té temps de fer un àpat més elaborat.
  3. El llibre que més l’ha marcat és ‘Jo Phoolan Devi, Reina dels bandits’, que li va regalar la seva mare quan era adolescent. La història narra la vida de Phoolan Devi, autora del llibre, dona hindú que es revolta contra les regles imposades.
  4. Forma part d’un club de lectura que es fa a l’escola dels seus fills, on un cop al mes es reuneixen i comenten el llibre que hagin escollit. Per a ella, és un espai de trobada i de compartir, més enllà dels llibres.
  5. El seu lloc preferit de Catalunya es troba en qualsevol indret de les comarques gironines, ja que pot elegir entre mar o muntanya i pobles encantadors o ciutats precioses.

Etiquetes