Esquerra rebutja que l’edat de jubilació passi dels 65 als 67 anys

Esquerra, conjuntament amb el Bloque Nacionalista Galego i Izquierda Unida, ha votat negativament les recomanacions elaborades per la Comissió Pactes de Toledo debatudes avui en el Congrés dels Diputats. Les recomanacions, que han rebut el suport de la resta de Grups Parlamentaris segons ha declarat el diputat republicà Joan Tardà ‘són un vestit fet a mida perquè el govern pugui elaborar un projecte de llei basat en la retallada i l’afebliment del sistema públic de pensions’. Esquerra ha denunciat les mesures perseguides pel PSOE quant a la prolongació de l’edat legal de jubilació als 67 anys, així com l’increment dels anys a cotitzar per accedir a la pensió completa i els terminis fins ara emprats per a calcular-ne l’import.

S’ha denunciat, alhora, el procediment seguit pel govern pel que fa al menys preu palesat respecte al parlament, bo i aprovant qüestions relacionades amb les pensions (com ara la integració de les classes passives al règim general) quan encara ni tan sols havien estat debatudes en la Comissió, d’igual manera que ha restat demostrat que el govern ja té el projecte de llei redactat atenent al fet que les recomanacions no seran aprovades en el plenari fins poques hores abans de ser presentat el projecte de llei el dia 28 de gener.

Segons Joan Tardà ‘el cop de destral a les pensions és una altra pàgina d’un guió que es va acomplint pàgina a pàgina: la primera va ser la reforma laboral, després el desballestament de les pensions i, d’aquí a quatre dies, acabar amb la negociació col•lectiva. Per imperatiu del capital especulatiu, d’una banda, i, d’altra, gràcies al cavall de Troia del socialisme espanyol’.

Etiquetes