Més famílies que mai rebran l’ajut del Govern per pagar el lloguer del 2023

La subvenció per al pagament del lloguer beneficiarà 71.000 famílies, un 25% més que l’any passat

Prop de 71.000 famílies rebran l’ajut de la Generalitat per poder pagar els rebuts del lloguer de 2023. Tal com ha explicat la consellera de Territori, Ester Capella, “tothom que ha presentat la sol·licitud i compleix els requisits podrà rebre aquest ajut”. Aquesta és la xifra més alta de beneficiaris de la subvenció per al pagament del lloguer i suposa un increment del 25% respecte al 2022 (56.504).

Per fer-ho possible, el Govern de la Generalitat hi destinarà 144 milions, és a dir, un 26% més que l’any passat. Així, en total la Generalitat concedirà l’ajuda a 70.937 sol·licitants, dels quals 10.687 corresponen a gent gran i 14.551 a joves.

Capella ha fet públiques les dades durant una visita a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i ha assegurat que amb les ajudes “evitem que les famílies puguin acabar en situacions d’emergència habitacional o en risc de ser desnonades. Per tant, intervenim de forma preventiva”. La consellera ha destacat el compromís del Govern de Pere Aragonès amb les polítiques socials, i ha ressaltat l’esforç “per garantir el dret a l’habitatge”.

La subvenció per al pagament del lloguer és una política d’habitatge que se suma a altres línies d’ajuts destinats a famílies en risc de ser desnonades o per pal·liar situacions d’emergència. De fet, enguany el Govern ha destinat 5,4 milions d’euros en ajuts urgents o 2,5 milions més en prestacions per a persones majors de 65 anys en risc d'exclusió residencial.