Esquerra Republicana proposa incorporar formació sobre la menstruació en el currículum educatiu

Els republicans porten al Ple una moció per impulsar el Pla d’equitat menstrual

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha registrat una moció per desplegar el Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025 que, entre altres mesures, pretén incorporar formació sobre la menstruació en el currículum educatiu. L’impuls d’aquest pla suposarà l’aplicació de diverses polítiques que refermen el compromís del Govern amb la lluita feminista i amb la garantia dels drets sexuals i reproductius.

Així, l’estratègia nacional que ja ha començat a tirar endavant el Govern de Pere Aragonès inclou una seixantena d’accions amb l’objectiu de garantir una vivència digna, lliure i saludable de la menstruació i del climateri. Entre elles, i tal com fa explícit el text d’Esquerra Republicana, realitzar campanyes de sensibilització per desestigmatitzar la regla.

Justament, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població entorn de la menstruació, el Pla també preveu formar, en aquesta línia, als professionals que treballen en l’atenció directa a les persones.

  Esquerra Republicana proposa incorporar formació sobre la menstruació en el currículum educatiu

Així mateix, la moció que presenta el grup parlamentari d’Esquerra Republicana vol ser, a més, una declaració del Parlament per rebutjar el retrocés en drets sexuals i reproductius -tal com ha passat en alguns països- i per refermar el compromís de la cambra amb la lluita feminista.

Fa només unes setmanes, de fet, el departament d’Igualtat i Feminismes liderat per la consellera Tània Verge ja va anunciar el repartiment de forma gratuïta de productes d’higiene menstrual reutilitzables per a totes les persones menstruants. Una mesura pionera que rema per combatre la pobresa menstrual i, a la vegada, contribueix a la justícia climàtica, ja Catalunya genera 9.000 tones de productes menstruals no reutilitzables cada any.