Esquerra Republicana exigeix una rectificació pública, clara i contundent a Telemadrid

El portaveu d’ERC-Catalunya Sí al Congrés de Diputats, Alfred Bosch, ha fet arribar una carta al director de Telemadrid arran de la comparació que es va fer al Telenoticias de Telemadrid del 30 d'abril del nacionalisme i el catalanisme amb el nazisme i exigeix una rectificació clara i contundent de la televisió madrilenya


El portaveu d’ERC-Catalunya Sí al Congrés de diputats, Alfred Bosch, ha fet arribar una carta al director de Telemadrid arran de la comparació que es va fer al Telenoticias de Telemadrid del 30 d'abril del nacionalisme i el catalanisme amb el nazisme arran d’un reportatge que tractava el llenguatge polític.

L'informatiu de la televisió pública madrilenya va emetre un reportatge en què les imatges de Stalin, Hitler i ETA donaven pas a la d'Artur Mas i on apareixia també la imatge del portaveu d’ERC-Catalunya Sí a Madrid, Alfred Bosch, i es citava la nostra formació amb una llarga trajectòria democràtica de 82 anys. El text del reportatge feia menció a la necessitat de denunciar que el nacionalisme viu obsessionat per imposar el seu llenguatge que titllava de propi dels totalitarismes i que posava al mateix nivell que el terrorisme.

A la carta dirigida a José Antonio Sánchez Domínguez, director general de Telemadrid, Alfred Bosch, exigeix una rectificació pública, clara i contundent per part de la televisió madrilenya, així com l’oportunitat de poder aclarir desmentir les falsedats citades al reportatge. Bosch assegura que en tractar-se d’una concessió pública amb participació dels administracions públiques es reserva la possibilitat de demanar comptes a les institucions pertinents.

Alfred Bosch assegura a la carta que resulta molt dolorós que es banalitzi amb el feixisme i l’stalinisme, perillós que es desinformi els espectadors cercant la confrontació tenint en compte que no respon en absolut a la situació de convivència democràtica que existeix a Catalunya i no respon a la trajectòria pacífica, dialogant d’ERC. També recorda que un membre d’ERC, aleshores president de la Generalitat en virtut de les urnes, Lluís Companys, va ser capturat per la GESTAPO que va ordenar els eu assassinat al fossar del castell de Montjuïc.