Heribert Barrera podrà tenir un carrer a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha concedit finalment la Medalla d’Or de la Ciutat a Títol Pòstum a Heribert Barrera, expresident del Parlament i exlíder d’Esquerra Republicana de Catalunya. Aquesta ha estat una proposta defensada per ERC+DCat+RCat durant tot el mandat actua al consistori barceloní i que ha comptat amb traves, especialment del Partit Popular. Precisament aquest grup ha estat l´únic en abstenir-se en l’atorgació de la medalla a Barrera, la resta de grups hi han estat a favor.


La Medalla d’Or de la Ciutat obre la porta a que Heribert Barrera tingui un carrer


Perquè Heribert Barrera tingués un espai (carrer, plaça, etc.) dedicat a la ciutat de Barcelona, calia atorgar-li la Medalla d’Or de Barcelona a títol pòstum. I aquesta condició indispensable, s’ha aconseguit avui a l’Ajuntament de Barcelona. Cal recordar, però, que arribar fins aquí no ha estat genes fàcil. A principis d’any el PP va aturar l’atorgament de la medalla a Barrera per motius jurídics “perquè no es podia lliurar una medalla a títol pòstum”. És per aquest motiu que des d’ERC+DCat+RCat es va impulsar, amb èxit, una reforma del reglament per tal que fos possible la concessió.


ERC+DCat+RCat agraeix al govern municipal la diligència en la atorgació de la medalla


El regidor Joan Laporta (DCat), que ha defensat la medalla a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, ha agraït al govern municipal “la diligència amb què ha actuat per realitzar els passos necessaris que permeten que avui puguem atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a Heribert Barrera”.

Per la seva banda, el líder d’ERC+DCat+RCat, Jordi Portabella (ERC) ha mostrat la satisfacció per la concessió de la medalla i ha recalcat que “Heribert Barrera és una figura que mereix rebre l’agraïment de la ciutat, com a capital de Catalunya, pel seu compromís cívic, polític i patriòtic”.

Etiquetes