Incendis al País Valencià:'Amb les retallades en prevenció d'incendis el Consell es responsable de la desfeta mediambiental provocada pels incendis forestals'

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha criticat aquest matí la gestió per part del Conseller de Governació, Serafin Castellano, de la prevenció i el combat contra els incendis als boscos valencians. Per a Cerdà, "les retallades en les dotacions de prevenció d'incendis i la dràstica reducció de personal, amb centenars de professionals menys enguany, ens ha deixat desprotegits davant els incendis forestals com el de Cortes de Pallàs i els pobles del voltant, convertint el Consell en responsable de la desfeta mediambiental que estem patint"

Segons el dirigent republicà "la previsió d'aquest estiu sec i calorós havia d'haver servit per a reforçar els sistemes de prevenció i d'acció contra els incendis forestals i no deixar-los sota mínims amb les retallades que s'han fet des del Consell. Aquest fet demostra la poca voluntat del Consell en protegir el nostre patrimoni natural mentre balafien recursos sense sentit. A més, la manca d'efectius ens deixa en una situació de desprotecció en el cas que es produesquen més focs i posa en risc també les persones que viuen en les zones afectades"

Per a Cerdà "el Consell ha d'assumir responsabilitats polítiques per aquests fets. Des d'Esquerra Republicana del País Valencià exigim la dimissió del Conseller Serafin Castellanos i que es disposen els mitjans humans i tècnics necessaris per a extingir l'incendi de Cortes i, així com dotar de les eines necessàries les brigades forestals per a evitar nous incendis amb la cura dels boscos. El nostre patrimoni natural, és un dels nostres majors potencials i hem d'activtat tots els mecanismes necessaris per protegir-lo, ha sentenciat.