Junqueras: 'Aconseguim el més important, votar sobre la independència'

El 9 de novembre de 2014 la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur polític a través d'una consulta. Així ho han anunciat el president de la Generalitat i els dirigents dels quatre grups parlamentaris (ERC, CiU, ICV-EUiA i la CUP) que donen suport a la consulta en una roda de premsa conjunta al Palau de la Generalitat. Finalment, la pregunta consta de dues parts: 'Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?'.

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha valorat l'acord de forma positiva, ja que 'aquesta pregunta inclou el que Esquerra Republicana considerava imprescindible, votar sobre la independència'. Junqueras ha reconegut que 'aquesta no és la pregunta que volia ERC, però acull un consens molt ampli i permet a la ciutadania expressar-se amb plena llibertat'. En aquest sentit, ha assegurat que 'aquest acord aconsegueix que hi hagi una majoria parlamentària molt àmplia i molt sòlida al darrera'. Sobre la data de la pregunta, ha insistit que 'per a nosaltres, com més aviat es faci la consulta, millor'. 'Des del govern ens han exposat una sèrie d'arguments tècnics que fan que la pregunta sigui el novembre, i nosaltres assumim aquesta data com a pròpia', ha afegit.

El president d'ERC ha remarcat que 'el que és important és que els ciutadans de Catalunya podran votar sobre el futur del nostre país. D'això és del que es tractava: posar el futur de Catalunya en mans dels seus ciutadans'.

Etiquetes