Junqueras: 'Aprovar uns pressupostos que no es poden complir no té sentit i no resol els problemes del país'

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha protagonitzat l’acte central de la campanya 2014 Decidim Llibertat a les Terres de l’Ebre, celebrat a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa davant d’unes 500 persones. Ha subratllat que ‘no té cap sentit aprovar uns pressupostos que després no es puguin complir, és molt important que anem construint consensos cada vegada més amplis al voltant de com hem d’intentar resoldre els problemes del país, els quals no es resolen aprovant uns pressupsotos que no serveixen per res, que són incomplibles i inassumibles’.


Junqueras diu que Madrid ens imposa 4.000 milions en retallades, i ‘això és l’equivalent a tancar els sis hospitals més grans del país, totes les universitats, més tots els mossos d’esquadra, més tots els bombers, més la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i després de tot això encara ens caldria seguir retallant’.


‘La posició d’ERC és molt clara, hem d’explicar als ciutadans quin és el mal que ens afecta, un mal que té molts símptomes diferents; ara bé, la malaltia que provoca els símptomes és la mateixa: Catalunya genera una quantitat ingent de recursos que no estan a disposició de la gent d’aquest país perquè l’Estat espanyol se’ls queda pel camí’, ha explicat Junqueras.


Segons el president d’ERC, ‘fins que els ciutadans no siguin plenament conscient d’aquesta realitat, no disposarem dels recursos i de les eines necessàries per ajudar la gent d’aquest país, i les millors eines possibles són les eines d’un estat’.


Al voltant de les afirmacions d’avui del coordinador general d’ICV, Joan Herrera, el president d’ERC ha donat ’la benvinguda a tothom que se n’adona d’això que nosaltres fa mesos que anem explicant’. Manifesta estar content del fet que ‘cada vegada hi hagi més gent que comparteix el discurs d’ERC, no només el comparteixen partits polítics, el conseller d’Economia i el portaveu del govern, sinó també els grans sindicats del país’.



Sobre el baròmetre del CIS
Oriol Junqueras s’ha referit als resultats de l’últim baròmetre del CIS, dient que ‘és poc rellevant el que diuen les enquestes, el que és rellevant és que els ciutadans puguin expressar la seva opinió i això es fa a través d’una consulta’. Per a ERC, ‘a la democràcia no cal fer-la esperar, quan abans millor’. Sobretot, perquè ‘no podem esperar per resoldre la situació dels nostres aturats, empresaris, botiguers, autonòms, estudiants, jubilats, els problemes els tenim ara i necessitem ja totes les eines per resoldre’ls’.


Junqueras conclou que ‘cal posar el futur de Catalunya en mans dels seus ciutadans perquè així el futur del país estarà millor que en mans dels partits polítics espanyols’. És més, en al·lusió al polèmic reportatge de TeleMadrid, el president del partit republicà ha afegit que ‘en mans dels partits espanyols i de mitjans de comunciació com els que fan aquest tipus de reportatges, és evident que el nostre país no tindrà futur’.