Junqueras proposa posar data a la democràcia amb la convocatòria d'un referèndum

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha reiterat avui la necessitat de 'posar data a la democràcia amb la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació, cal que tots ens comprometem a donar l'opció als ciutadans de fer sentir la seva veu'. Junqueras ha afegit que 'en el supòsit que es vagi a una convocatòria electoral avançada caldrà que les eleccions siguin constituents'.

Junqueras ha fet aquestes declaracions després de la reunió extraordinària de la Permanent Nacional del partit que s'ha celebrat a Vic, ciutat que s'ha declarat avui "territori català lliure i sobirà" amb una moció presentada per ERC i amb el suport de CUP, ,ICV-EUiA I SI, amb el suport de CiU, l'abstenció del PSC i els vots en contra de PxC . El president d'ERC ha volgut respondre a la proclama feta aquest diumenge pel primer secretari del PSC en què anunciava que el PSC "no és independentista", assegurant-li que 'no ha de patir, perquè no li demanem que sigui independentista, sinó que sigui demòcrata i accepti que els ciutadans de Catalunya tenim dret a decidir el nostre futur'.


Hisenda pròpia

Junqueras ha animat el president de la Generaliat, Artur Mas, a 'posar fil a l'agulla i començar a construir la hisenda general de Catalunya'. Respecte a la reunió entre Mas i Rajoy convocada per aquest dijous a la Moncloa, Junqueras ha manifestat que 'parlar amb l'Estat no serveix de res, perquè així ens ho ha ensenyat la història, ja que sempre incompleix els seus compromisos'. 'No podem esperar res del govern de Madrid, ho sabem per experiència i perquè ja han deixat clar que no es plantegen el concert econòmic en cap supòsit', ha reblat.