Junqueras: 'Tenim l'oportunitat de construir el primer estat d'occident amb una representació real del paper de les dones a la societat '

El president d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat per ERC-Catalunya sí, Oriol Junqueras, en un acte celebrat a Molins de Rei acompanyat de la numero dos per Barcelona, Marta Rovira, i de la numero tres, Anna Simó, i candidata pel Baix Llobregat, així com una àmplia representació de dones compromeses amb al política des d'ERC, ha explicat que les dones no només son el 51% de la població sinó que representen un percentatge altíssim del PIB, encara que històricament en un mercat de treball no retribuït i cada cop més amb un paper més destacat en l'àmbit laboral. En el món universitari també la xifra és majoritària i amb unes notes mitjanes més elevades i per tant la seva aportació en el futur serà imprescindible a la nostra societat. 'Tenint en compte aquestes dades -ha explicat Junqueras- aquestes aportacions també s'han de poder fer des de l'àmbit de la política i en la futura Catalunya independent, i mentre no ho siguem, ens convé molt que les dones tinguin espai per poder desenvolupar aquest paper clau'. 'Tenim l'oportunitat de construir el primer estat d'occident amb una representació real del paper dels dones a la societat' ha reblat.


La secretària general d'ERC i numero dos d'ERC-Catalunya Sí per Barcelona, Marta Rovira, ha afirmat que les dones estan compromeses amb la política, són un sector actiu i un sector compromès amb la societat i no sempre es veuen representades per les accions polítiques, 'ERC té el compromís de feminitzar la política amb una visió de gènere diferenciada, amb la recerca d'amplis consensos, amb poartacions basades sempre en el diàleg i amb una visió diferenciada de la societat'.

La numero tres per Barcelona, Anna Simó, candidata de la comarca del Baix Llobregat, ha recordat que 'el 25N no només hi ha unes seleccions al Parlament sinó que la cita electoral coincideix amb el dia internacional contra la violència envers les dones', i ha expressat la voluntat 'que aquell dia serveixi també per reforçar el nostre compromís de seguir lluitant i eliminar aquesta xacra de la societat'.

La secretària nacional de cultura d'ERC i ex-diputada, Maria Mercè roca, assegura que el preu que paguen les dones per fer política és sempre més alt que el que paguen els homes, i fem política perquè les nenes d'ara en el seu moment hauran de tenir referents de dones fent política i seguir el camí per millorar el món.

També han intervingut la presidenta de la Federació de Barcelona, Patrícia Gomà, que ha explicat que la seva tasca política té presents els seus fills perquè no es perdonaria mai no donar-los un futur i un país lliure i per això fa política a ERC. Des de la secretaria de les dones d'ERC, Mª Rosa Amorós, ha destacat la voluntat que des del Parlament s'ha de fer sentir la veu de les dones. Lola M.Sala des de l'assemblea de les dones de les JERC, es inconcebible que les dones no es tinguin en compte en el món de la política i cal seguir lluitant.