La nova executiva de la sectorial nacional de Cooperació Internacional, Pau i Solidaritat comença amb embranzida

Dilluns 30 de gener ha tingut lloc l’assemblea de la Sectorial nacional de Cooperació Internacional, Pau i Solidaritat. Després de cada congrés nacional tota l’estructura d’ERC celebra congressos territorials i sectorials, en aquest cas són conseqüència del congrés de Girona del passat octubre.

L’assemblea de la Sectorial de Cooperació, en un ambient de clara motivació, ha pres dos acords: nomenar Miquel Carrillo com a president i ratificar la proposta d’executiva que el nou president ha proposat.
Carrillo ha dit que vol “recollir tot el bagatge acumulat per Esquerra dins l’àrea de Cooperació, que té un recorregut de llarga trajectòria” perquè la gent d’ERC és especialment sensible amb la solidaritat i els drets humans i tenim moltíssima gent que de manera sovint discreta ha treballat en entitats socials de cooperació. També comptem amb les persones que han exercit responsabilitats a la Generalitat.

Miquel Carrillo s’ha marcat com a objectiu “que la sectorial estigui ben viva i que cadascun dels militants tinguin el convenciment de sentir-s’hi útils per Esquerra”.

La nova executiva està formada per David Minoves, Jaume Mas, Joan Carles Cusell, Miquel Casares, Mireia Ferran i Pau Carreño. A més dels diputats adscrits, Pere Aragonès i Joan Tardà.

Minoves ha estat director general de Cooperació de la Generalitat, va ser president de la Federació de Barcelona d’ERC i secretari general de les JERC. Mas ha estat 17 anys alcalde de Calldetenes, implicat en cooperació a Nicaragua. Cusell és tècnic de Cooperació a l’ajuntament de Granollers. Casares, ha treballat com advocat a la FMC, va ser cap de relacions institucionals al DURSI i treballa amb Intervida. Ferran és tècnica en cooperació i ha estat cooperant en actiu. I Carreño també és tècnic, cooperant i és el responsable del grup de treball sobre Cooperació de les JERC.

La comissió sectorial nacional de Cooperació d’Esquerra la integren uns quaranta tècnics i especialistes.

Miquel Carrillo, que ha estat alcalde i diputat, segueix la seva trajectòria professional dins el sector tèxtil com a representant autònom. La responsabilitat sectorial no implica una dedicació laboral. Carrillo ha dit “sentir-se molt còmode amb aquest encàrrec, tant per la vàlua dels companys de la sectorial com pel suport que he rebut de la nova direcció d’Esquerra”.

A l’assemblea, Carrillo va destacar que “precisament en aquests moments tenim uns líders a Esquerra que són especialistes en política internacional, han exercit responsabilitats en aquesta àrea i a la sectorial comptem amb la seva complicitat”. Des de la secretària nacional, Anna Nebreda, al vicesecretari general Jordi Solé. I no cal dir-ho, la secretària general Marta Rovira, i el president Oriol Junqueras, que ha estat eurodiputat.

Precisament Solé i Nebreda van presidir l’Assemblea de la Sectorial i es van mostrar convençuts de la bona feina que farà el nou equip.

Etiquetes