Roda de premsa de balanç de la campanya amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la consellera d'Eduació, Anna Simó
Roda de premsa de balanç de la campanya amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la consellera d'Eduació, Anna Simó

La campanya del govern republicà “Fas 6 anys, tria un llibre” assoleix xifres rècord de beneficiaris i el català esdevé la llengua preferida entre els primers lectors

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la consellera d’educació, Anna Simó, han presentat avui el balanç de la 8a edició de la campanya per fomentar l’hàbit lector entre els més menuts, “Fas 6 anys, tria un llibre”. Enguany, ha assolit xifres record i han bescanviat el seu targetó per un llibre 42.956 infants de 6 anys, un 60% dels censats.

Una altra novetat ha estat la llengua preferida, i és que el 73% dels nous lectors i lectores han triat un llibre en català. En total, s’han venut 7.091 títols de 424 editorials. Unes xifres que destaquen enfront del 38,3% de beneficiaris del primer any de la campanya, el 2016. I, sense anar tan lluny, els 5.923 títols venuts l’any 2022.

De fet, la consellera de Cultura ha posat en valor les dades afirmant que “cada cop són més nens i nenes els que aprofiten aquesta oportunitat d’iniciar-se en el món del llibre i les llibreries. I és que, quan des del Govern, diem que tothom ha de tenir accés a la cultura, també ens referim als més petits”, ha destacat.

Les xifres també s’expliquen per la implicació que ha tingut el departament d’Educació, com ha explicat la consellera. “Cal sumar complicitats entre l’escola i l’entorn familiar. Per això, vam considerar que l’escola podia contribuir a amplificar la campanya; per exemple, demanant als mestres que informessin de la campanya els infants i les famílies o els fessin arribar llistes de recomanacions de possibles llibres per comprar”, ha destacat.

Així, la campanya, que impulsa el Gremi de llibreters de Catalunya i que s’emmarca en el Pla Nacional del Llibre i la Lectura del govern de la Generalitat, ha implicat per primer cop també el departament d’Educació. Departament que ha treballat una Guia per als i les mestres. Un document amb un seguit d’accions vinculades a la campanya, per aprofitar pedagògicament el llibre adquirit pels infants. A més, s’ha renovat l’acord amb l’ONCE perquè la campanya fos accessible per a tots els infants, incloent-hi el sistema braile de lectura i l'escriptura tàctil.

Etiquetes