Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra, al Parlament/Marc Puig
Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra, al Parlament/Marc Puig

Els republicans insisteixen en la urgència d'aprovar -la per "necessitat imperiosa" i reclamen a la centre-dreta catalana no deixar escapar una oportunitat històrica per protegir l'habitatge

A poques hores que el Parlament voti la llei per regular els lloguers urbans, Esquerra Republicana ha insistit una altra vegada en la necessitat que s'aprovi. "Avui havíem de fer un pas extraordinari per posar límits als lloguers. I la necessitat és imperiosa. No hi podem renunciar", ha advertit el president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià. El cap de files dels republicans al Parlament ha qüestionat la posició dels diputats de JxCat i ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que ajudi a canviar la posició del seu grup parlamentari.

"El centre-dreta català ens ha demostrat reiteradament que no vol regular mercats. Però això s'ha d'acabar, no es poden tractar tots els temes per igual, president; i sabem que vostè ho veu així, també", ha apuntat Sabrià, partidari de regular un mercat immobiliari "desbocat, desorbitat i especulatiu".

És en aquest context que Esquerra Republicana ha reclamat a JxCat aprofitar aquesta oportunitat històrica per defensar l'habitatge a favor dels llogaters. "No volem tremolors de cames per protegir el dret a un habitatge digne, ni per blindar-lo ni perquè aquest dret, en plena emergència nacional, quedi per darrere dels interessos mercantils", ha etzibat després que JxCat decidís al juliol presentar esmenes per desvirtuar el contingut d'una llei que hores abans havien presentat conjuntament amb Esquerra, els comuns i la CUP.

Sabrià també ha acusat especialment el PSC d'escudar-se en "excuses i covardies" i darrere "falsos debats competencials" enlloc d'atrevir-se a regular el preu dels lloguers. "El debat no és competencial, és de valentia política. Si ells no s'hi atreveixen, ho havíem de fer nosaltres", ha conclòs Sabrià.

Etiquetes