28J: Defensem l'orgull

Aquest 28 de juny reivindiquem la bandera de la llibertat i tots els colors de l'arc iris, davant la grisor dels que neguen els nostres drets i les nostres existències. Defensem el nostre orgull d'existir i ser qui som i com som, davant el seu odi. Catalunya davant el feixisme i l'LGTBI-fòbia

Com cada any, el 28 de juny commemorem els Fets d'Stonewall de 1969 a la ciutat de Nova York. Una revolta impulsada especialment per les dones, lesbianes, trans i racialitzades, que van dir 'prou!' a la repressió i la persecució patida, i va significar el naixement del moviment en defensa dels drets LGTBI a tot el món. Aquest dia, doncs, celebrem l'Orgull de ser qui som, de ser com som, d'existir i viure amb llibertat i en plenitud. Lliures d'estigma, de violències i discriminacions, en totes les etapes de les nostres vides.

Al llarg de tots aquests anys s'han aconseguit avenços importants. Fruit d'aquesta lluita, posant sovint el cos i la vida, es va aconseguir acabar amb lleis que ens consideraven 'vagos y maleantes', i un perill social. S'ha aconseguit també que a les persones LGTBI se'ns deixi de considerar malaltes, només perquè no entrem dins de la visió limitada i limitant d'un sistema normatiu binari i cisheteropatriarcal. Avui als Països Catalans gaudim de lleis, potser insuficients, que reconeixen els nostres drets i ens protegeixen de discriminacions, i des del Govern de Catalunya, amb la conselleria d'Igualtat i Feminismes, estem impulsant de manera ferma les polítiques LGTBI al nostre país.

Les persones LGTBI som, i existim, i hem lluitat incansablement pels nostres drets. Som conscients de tot el que hem avançat, però també de tot el que encara resta pendent, pel que fa a la lluita contra les violències i discriminacions, la protecció de les persones trans migrants, o el ple reconeixement de les persones menors trans i de les persones no-binàries. Uns avenços que hem impulsat sempre des de Catalunya, al costat de les entitats i col·lectius LGTBI, i que es veuen ara amenaçats per la ultradreta, que ja anuncia que vol erradicar-nos i acabar amb les nostres vides, juntament amb el feminisme, els drets de les persones migrants, o els drets socials i nacionals.

No ho permetrem. Això va ser precisament Stonewall, l'esclat de la ràbia i la dignitat contra la repressió i la negació dels nostres drets. Aquest 28 de juny reivindiquem la bandera de la llibertat i tots els colors de l'arc iris, davant la grisor dels que neguen els nostres drets i les nostres existències. Defensem el nostre orgull d'existir i ser qui som i com som, davant el seu odi. Catalunya davant el feixisme i l'LGTBI-fòbia.

Etiquetes