Marta Rovira proposa l'independent Josep Maria Terricabras de candidat d'Esquerra Republicana a les europees

El filòsof gironí Josep Maria Terricabras és el candidat que proposa la direcció d'Esquerra Republicana a les eleccions europees de maig de 2014. Rovira ha anunciat la proposta davant el Consell Nacional d'Esquerra Republicana que s'ha celebrat avui a la Seu Nacional del partit, al carrer Calàbria.

La secretària general d'Esquerra Republicana ha assegurat que Terricabras és el candidat ideal perquè 'és el que necessitem, un candidat del país i per al país, que defensi aquest moment extraordinari i que a la vegada sigui capaç de construir des de Catalunya allò que representem'. Rovira ha destacat que Terricabras 'és un home de profunds valors, un home de país i pel país, algú que s'estima Catalunya i el que és més important, que s'estima tota la seva gent per damunt de tot'. Per a la secretària general d'Esquerra, la incorporació de persones del perfil de Terricabras és 'una evidència del protagonisme creixent de la societat civil en el procés d'emancipació nacional que estem vivint i de la voluntat de guanyar la llibertat i de treballar per una societat més justa i lliure'.

Terricabras ha destacat llargament per la seva trajectòria acadèmica i per una actitud de compromís insubornable amb la societat catalana i amb els anhels de la majoria social del nostre país que avui passen per posar data i pregunta a la consulta per la independència de Catalunya i per votar, posant democràticament el futur del país en mans dels ciutadans.

La pregunta del CATN, d'Escòcia i la que ha reclamat la societat catalana al carrer massivament

Marta Rovira, en la seva intervenció davant el CN d'Esquerra, també s'ha referit a la necessitat de posar data a la democràcia formulant una pregunta clara i una data propera. Sobre el contingut de la pregunta, Rovira ha recordat que aquesta pregunta ja ha estat proposada pel Consell Assessor per a la Transició Nacional que en les seves conclusions manté que una pregunta clara ha d'al·ludir a 'estat independent', tota vegada que aquesta és la mateixa pregunta que s'ha formulat i es votarà a Escòcia i que és justament la que ha que ha reclamat la societat catalana massivament al carrer. 'Aquesta no és que sigui la pregunta d'Esquerra Republicana, és la que han proposat els experts (CATN), la que votaran els escocesos i la que espera aquella gernació que la va reclamar al carrer a la Via catalana Per la Independència' ha destacat Rovira.


La secretària general d'Esquerra Republicana ha insistit que 'la manera de fer creïble el procés és posar data i pregunta, cal un acord polític, ha arribat l'hora de la política que ha de respondre al clam majoritari de la nostra societat'.

'Esquerra Republicana no ho posarà fàcil als que vulguin complicar-ho, enredar-ho, obstaculitzar-ho, no ho posarà fàcil a les elits que vulguin controlar el procés perquè aquest procés el dirigeix la societat, la ciutadania. Si la política no està a l'alçada en aquesta ocasió no tenim cap cap dubte que la gent farà el que calgui per poder votar i Esquerra Republicana estarem al seu costat' ha reblat.