Marta Rovira: 'Tenim la voluntat de sumar per enfortir el procés, i tenim la vocació de governar per fer la independència. #HoFarem'

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha assegurat avui en un acte de campanya que ha tingut lloc a la Plaça de la Independència de Girona que 'tenim la voluntat de sumar per enfortir el procés, i tenim la vocació de governar per fer la independència. Ho farem'. Rovira ha recordat que 'tenim un acord i tenim una data', i s'ha compromès a fer 'tot el que calgui per ampliar la unitat d'acció cap a ICV, la CUP i Unió Democràtica'.

Marta Rovira ha insistit en què 'tots els que estem a favor del dret a decidir tenim la doble responsabilitat d'enfortir el procés, i d'estar disposats a governar junts per fer efectiva la independència'. En aquest sentit, ha presentat Esquerra Republicana com 'el soci més fidel del poble de Catalunya'. 'Hem fet de tot i més per donar estabilitat parlamentària i per tirar endavant el procés. Som i serem la locomotora del procés', ha afegit. La secretària general d'Esquerra Republicana ha finalitzat el seu discurs demanant el vot a les eleccions municipals: 'ERC és l'opció útil per treballar braç a braç amb tothom, per arribar a consensos amb tothom, per garantir grans majories que facin realitat el somni d'un nou país'.

Per la seva banda, la candidata d'Esquerra Republicana-MÉS a l'alcaldia de Girona, Maria Mercè Roca, ha dit que 'els regidors i regidores estem 100% implicats amb la ciutat, tots els membres de la llista us escoltarem sempre'. En aquest sentit, ha afegit que 'vull ser alcaldessa per cuidar la gent de Girona'. Roca ha garantit que si ERC governa 'el procés avançarà amb força, en el moment més important nosaltres estarem davant'.

L'alcaldable d'ERC per Girona, Maria Mercè Roca, ha afirmat que 'volem una ciutat nova per tothom, una ciutat inclusiva i amb oportunitats'. 'Volem que tots els barris siguin centre', ha afegit. Roca ha acabat demanant als gironins que els facin confiança: 'ajudeu-nos a aconseguir una Girona de tots en un nou país per a tothom'.

Al seu torn, el diputat al Parlament Europeu Josep-Maria Terricabras ha reivindicat els valors republicans: 'valorem l'escola pública, la sanitat pública, els espais públics i tots els espais de la ciutat'. Terricabras ha presentat la candidatura d'Esquerra Republicana-MÉS com 'l'alternativa a unes determinades polítiques que no són d'esquerres'. L'eurodiputat ha matisat que 'Maria Mercè Roca no serà alcaldessa, sinó que farà d'alcaldessa. Nosaltres som un instrument al servei de la ciutadania'. Terricabras ha destacat que 'nosaltres som l'esquerra alternativa que volem canviar la ciutat i volem canviar el país'.

Per últim, la diputada al Parlament Marina Geli ha volgut recordar la feina feta i el compromís amb Girona de persones com Pia Bosch i Joan Manel del Pozo, que actualment integren Moviments d'Esquerres. Geli ha assegurat que 'ens sentim hereus de Rafel Campalans, de la Unió Socialista de Catalunya, dels socialistes dels anys 80 que estaven a favor del dret a l'autodeterminació'. La diputada al Parlament ha avançat que 'les ciutats seran transcendentals en la regeneració democràtica'. 'La sobirania municipal ha d'anar de la mà de la sobirania nacional', ha conclòs.