El Parlament condemna la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol i demana l’alliberament dels presos i preses polítics

La portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament ha denunciat la repressió i persecució de l’Estat a la dissidència política

El Parlament ha condemnat avui la “vulneració permanent” dels drets civils i polítics i els drets fonamentals per part de l’Estat espanyol en aprovar la Proposta de Resolució d’Esquerra Republicana. També s’ha aprovat l’exigència de l’alliberament de les preses i presos polítics i la voluntat de recuperar “urgentment” les institucions catalanes i fer fora l’article 155.

La portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament, Anna Caula, ha denunciat la repressió i persecució de l’Estat a la dissidència política que l’està portant a vulnerar molts dels drets fonamentals per la defensa de la seva idea de l’Estat. “L’Estat espanyol és un estat mesquí i agressiu que utilitza la violència, la manipulació i la mentida per crear por i criminalitzar qualsevol mostra de dissidència política", ha afirmat. Una vulneració no pròpia d’una democràcia, ha defensat Caula: "La vulneració permanent dels drets civils i polítics més elementals que pateix la ciutadania, les nostres institucions i els seus representants són constants i fora de tota raó de ser en un estat democràtic"

No és només una qüestió d'independència, està en perill la llibertat, la democràcia i els fonaments de la nostra societat
Anna Caula Portaveu del Grup Republicà

La vulneració de drets que s’està produint a l’Estat espanyol arriba a molts sectors i àmbits, segons ha destacat la diputada republicana, que ha mostrat tota la solidaritat per aquestes víctimes de l’autoritarisme: "Tota la nostra solidaritat a la gent de l’Ateneu Popular de Sarrià, mecànics, pallassos, còmics, dibuixants, mestres, periodistes, cantants, impressors i tants altres ciutadans anònims que pateixen aquesta repressió brutal".

"No és només una qüestió d'independència, està en perill la llibertat, la democràcia i els fonaments de la nostra societat", ha proclamat Caula, que ha fet una defensa de l’esperit de la societat catalana, sempre cívic i acollidor. "No som un poble bèl·lic, som terra d'acollida i d'obertura. Som els que oferim clavells a la Guàrdia Civil, els de la resistència pacífica i els de l'1 d'octubre. La gent és la nostra força", ha conclòs.

Principals punts de la Proposta de resolució:

  • Denuncia la vulneració permanent de drets civils i polítics i els drets fonamentals que està patint la ciutadania, les institucions catalanes i els seus representants escollits democràticament. I l’abús i desproporció d’actuacions policials.
  • Compromís amb la llibertat d’expressió, de manifestació, de reunió, de participació i d’associació i lluita de la no-violència. I defensa de l’actuació de les reivindicacions per vies democràtiques i pacífiques.
  • S’exigeix l’alliberament immediat de les preses i presos polítics i les condicions per a que puguin tornar les persones exiliades.
  • Manifesta la voluntat de recuperar urgentment totes les institucions catalanes i acabar amb la imposició de l’article 155.
  • Dóna suport a les iniciatives jurídiques i institucionals impulsades pel Molt Honorable President del Parlament i la mesa de la cambra.