Sans, a Sánchez: “Si vol els nostres vots, que espavili; no jugarem a la negociació d’última hora”

Els republicans donen “per descomptada” l’amnistia i exigeixen “posar rumb” al referèndum i millorar el benestar de la ciutadania amb el traspàs de Rodalies i la fi del dèficit fiscal

La portaveu d’Esquerra Republicana, Raquel Sans, ha recordat a Pedro Sánchez que, si vol ser investit president, haurà de posar al centre la resolució democràtica del conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol. Els republicans donen “per descomptada” la primera exigència, l’amnistia, i reclamen “anar més enllà” abordant l’autodeterminació i millores del benestar de la gent. “Si vol els nostres vots, que espavili; no jugarem a la negociació d’última hora”, ha reblat Sans.

La republicana també ha recordat que l’oportunitat de fer més passos en la resolució del conflicte ha vingut precedida i facilitada per “la feina d’Esquerra Republicana durant tres anys i mig en solitari”, que ha permès “el reconeixement per primera vegada a la història del conflicte polític, la concessió dels indults als presos polítics i la derogació de la sedició, que semblava impossible”.

I arribats a l’actual context polític, en què l’artimètica ha fet que els 14 diputats independentistes al Congrés siguin claus, Sans ha insistit en la necessitat d’una llei d’amnistia com a “punt de partida”, “posar rumb” al referèndum i millorar el benestar de la ciutadania, “que té moltes formes, com el traspàs integral de Rodalies i els recursos necessaris per posar fi al dèficit fiscal”, ha concretat.

En definitiva, “tot depèn de la voluntat política”, ha afirmat la portaveu, i un exemple paradigmàtic d’això, ha assenyalat, es produirà aquest dimarts al Congrés dels Diputats, en què per primera vegada es podrà parlar català, euskera i gallec des del faristol de la cambra baixa. “A Esquerra Republicana estem molt satisfets d’aquesta gran passa que hem aconseguit, sobretot perquè no es tracta d’un fet anecdòtic, sinó de poder utilitzar la llengua catalana en tota l’activitat parlamentària, no només en una part”. “Ens deien que ‘pinganillos jamás’ i al final ha estat ‘català o català’”, ha clos amb satisfacció.

Etiquetes