Portabella porta la convocatòria del referèndum a la cambra de l’Ajuntament de Barcelona

Jordi Portabella (ERC+Dcat+Rcat) presentarà aquest divendres en el Ple una Proposició on tots els grups polítics representats en la cambra de l’Ajuntament hauran de posicionar-se sobre la convocatòria de referendums. La proposició, inspirada en la que es va aprovar en el Parlament, es compromet a impulsar el màxim consens possible per portar a terme aquest procés democràtic instant al proper govern de la Generalitat, com ho ha fet el Parlament de Catalunya, a consultar als catalans i catalanes quin futur volen pel seu país.

Portabella ha presentat la Proposició aquest matí, coincidint amb les dades del sondeig de Rac 1 en què un 81% dels catalans es declaren a favor de la convocatòria d’un referendum .

La Proposició té 5 punts i comença expressant el reconeixement de l’Ajuntament a l’Assemblea Nacional Catalana “per l’enorme èxit aconseguit a la massiva manifestació del passat 11 de setembre amb el lema «Catalunya, nou estat d’Europa», i fer pública la nostra voluntat de recollir i desenvolupar els anhels allà expressats pels ciutadans i ciutadanes de forma massiva i pacífica”.

A més, expressa “la necessitat que Catalunya faci el seu propi camí, constatant la necessitat que el poble català pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu, per tal de garantir el progrés social, els desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies”. El punt 3 l’Ajuntament Insta el govern de l’estat espanyol a “transferir a la Generalitat de Catalunya la competència per convocar referendums”.

El punt 4 s’afegeix a “Instar al proper govern de la Generalitat de Catalunya, així com ho ha fet el Parlament de Catalunya, a consultar als catalans i catalanes quin futur volen per al nostre país en un marc de plena llibertat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica i sense coaccions de cap mena".

El punt 5 defensa la necessitat de consens i així fa una crida a totes les administracions per “impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic i el full de ruta consegüent.”