Rovira: 'El Govern de la Generalitat hauria de ser fort i no acceptar el re-pagament sanitari imposat per l'Estat'

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha explicat que 'el Govern de la Generalitat hauria de ser fort com ho ha estat el del País Basc i no acceptar el re-pagament sanitari que suposa afegir les mesures del reial decret espanyol a l'aplicació de l'euro per recepta que ja es fa a Catalunya'. Rovira ha afegit que 'el partit que dóna suport al Govern català hauria de fer com el PNB que al Congrés dels Diputats ja ha expressat el seu desacord amb la mesura estatal'.

Rovira ha explicat que aquest re-pagament és insolidari i afecta als col·lectius més vulnerables, i a més grava les persones que ja ho estan passant més malament per causa de malalties cròniques perque són les que consumeixen més medicaments i de manera continuada i sovint la seva malaltia ja els comporta una pitjor qualitat de vida. La secretària general d'ERC assegura que el re-pagament culpabilitza l’usuari que pren el que se li ha receptat, i a més té implicacions per als professionals i la qualitat del servei que ofereixen perque suposa una sobresaturació de les farmàcies i un augment de tasques.

Marta Rovira ha insistit que 'ERC segueix demanant i treballant activament per un Pacte Nacional de Salut' i ha argumentat que 'la raó de ser d'un sistema sanitari és el ciutadà i amb aquestes mesures sembla que algú ho hagi oblidat'. Rovira ha explicat que encara que des del Govern espanyol s'expliqui que la majoria de la població no patirà les conseqüències d'aquesta mesura, un cop analitzades les condicions, només en quedarà exempt un 3% de la població.

Etiquetes