Rovira: 'És una greu irresponsabilitat que partits que critiquen que el sostre de dèficit anunciat ahir per Govern Espanyol reclamin al Govern català que presenti els pressupostos'


La secretària General d’ERC, Marta Rovira, ha qualificat avui de ‘greu irresponsabilitat que els partits com el PSC critiquin que el sostre de dèficit anunciat ahir pel consell de ministres, situat a 1,2%, sigui insuficient per a Catalunya i que al mateix temps reclamin al govern català que presenti uns pressupostos. És una tàctica política, i els demanem que siguin ells qui facin una proposta de pressupostos, que ens diguin com s’han de fer uns pressupostos amb 3800 euros de retallades’.
Rovira ha explicat que l’anunci fet ahir pel consell de ministres, de situar el sostre de dèficit de les comunitats autònomes a l’1,2% és insuficient per a Catalunya. ‘Significa una retallada superior a les retallades del 2011 i 2012. Significa que hem de tancar hospitals, tancar universitats, tancar els mitjans de comunicació públics...’ . Això demostra que és l’Estat espanyol qui decideix les retallades de Catalunya. Hem de lluitar per aconseguir que podem gestionar els nostres recursos i les competències amb l’Estat propi.
Rovira ha afegit que també s’ha de tenir en compte ‘el deute de l'Estat espanyol envers Catalunya i això també s'ha de tenir en compte, el dèficit fiscal, tots aquells impostos que es creen des de Catalunya i que l'Estat es queda impedint que augmentem els ingressos, i la xifra de l'1'2% és clarament escassa i per sota del que caldria per les necessitats de Catalunya’.

La secretària general ha fet aquestes declaracions al Congrés Comarcal del Gironès, que ha tingut lloc a Celrà, on també s’ha presentat la secció local d’aquest municipi.