Rovira: ‘La resolució que votarem demà es resumeix en una sola paraula: DEMOCRÀCIA’

La portaveu parlamentària d’ERC, Marta Rovira, assegura que qui demà no voti a favor de la democràcia entenem que no està a favor del dret a decidir però en cap cas es pot admetre que existeixin dos drets a decidir, un que emana de la sobirania popular i un altre que ha de ser pactat i acordat amb un govern espanyol

La portaveu parlamentària d’ERC, Marta Rovira, ha explicat que ‘demà serà un dia històric i solemne i el Parlament de Catalunya donarà el tret de sortida perquè els catalans decideixin lliurement el seu futur’. Marta Rovira assegura que ‘la Resolució es resumeix en una paraula: democràcia, entenem que la sobirania del poble de Catalunya recau precisament en el poble català i així ho aprovarem demà al Parlament’.

Rovira en roda de premsa al Parlament ha explicat que ‘la Resolució és el tret de sortida de l’exercici del dret a decidir i el que fa és declarar els principis bàsics de la democràcia en els termes més amplis. Per això, no hem incorporat cap esmena, cap renúncia a aquestes principis, res que pugui fer dubtar sobre el concepte de democràcia que es tradueix en què el poble de Catalunya decideix lliurement i democràticament el seu futur polític’.

Des d’ERC s’insisteix que ‘la sobirania popular del poble de Catalunya no pot estar limitada per cap llei. En un sistema democràtic primer existeix la sobirania popular, i és de la sobirania popular d’on emanen les lleis, aquestes lleis en cap cas poden segrestar la democràcia. Les lleis espanyoles no poden segrestar la voluntat del poble de Catalunya a decidir el seu futur. La sobirania popular és la única manera de superar els marcs legals existents i així ho ha entès el poble de Catalunya que ens ha donat aquest mandat. El dret a decidir dels catalans no el pot decidir l’Estat Espanyol, no el poden limitar les lleis espanyoles’.

Rovira assegura que ‘a Catalunya no hi caben dos conceptes de democràcia, només n’hi ha un que és el que diu que la sobirania popular recau en els catalans que poden decidir el seu futur polític. Qui demà no voti a favor de la democràcia entenem que no està a favor del dret a decidir, però en cap cas es pot admetre que existeixin dos drets a decidir; un que emana de la sobirania popular i un altre que ha de ser pactat i acordat amb un govern espanyol. Per això demà encara esperem el suport de tots els demòcrates del país’ ha reblat Marta Rovira.

Cal revisar el dèficit que ens imposa el Govern espanyol

Respecte de les xifres de liquidació del Pressupost del 2012 presentades pel Govern, Rovira ha insistit que ‘afegeixen arguments i raons a la reclamació de flexibilització de l’objectiu de dèficit que ens imposa el govern espanyol, que no Europa com alguns volen fer veure de manera interessada, Europa dóna un marge per a que el Govern espanyol pugui flexibilitzar el marge de dèficit entre les comunitats autònomes i ens sembla absolutament injust que en el cas de Catalunya no s’equipari el que aporta Catalunya a la resta de l’Estat’. La portaveu parlamentària d’ERC assegura que ‘l’objectiu del 0’7% fixat pel 2013 no és assumible’.

Rovira ha explicat que ‘cal revisar les polítiques d’austeritat i el que cal són polítiques de reactivació econòmica, i les polítiques socials també són polítiques de reactivació econòmica’. En aquest sentit ‘els esforços-, tal com ha insistit ERC, - cal demanar-los als qui encara els poden fer i no a les classes mitjanes i populars que ja viuen al límit’.

Etiquetes