Rovira: ‘Si el Govern espanyol no vol dialogar, tindrem l’obligació com a demòcrates de convocar la consulta’

Rovira ha explicat que ERC vota a favor de la proposta de resolució sobre la iniciació del diàleg amb el Govern de l'Estat per a fer possible la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya esperant que el PSC ens acompanyi fins al final d’aquest camí del Dret a Decidir


La portaveu parlamentària d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que ‘tots els diputats que estem a favor del dret a decidir, tots nosaltres, si el Govern espanyol no vol dialogar, tindrem l’obligació com a demòcrates de convocar la consulta d’acord amb la legalitat internacional. Perquè tots els demòcrates tenim l’obligació de posar les decisions importants del país en mans dels ciutadans. Ningú, ningú, ningú està per damunt de la voluntat de la ciutadania de Catalunya’.

Per tant, ha reblat , ’sabent que el Govern espanyol ha negat fins ara el dret que tenim a decidir el nostre futur, no podem deixar de preguntar-nos què farem després d’intentar dialogar. ERC ho sabem perquè tenim clar que per damunt de la Constitució espanyola hi ha la voluntat democràtica dels ciutadans; sabem que per damunt del Tribunal Constitucional i del Consell d’Estat sempre hi haurà la voluntat dels ciutadans; i sabem que per damunt de qualsevol partit polític sempre i sempre hi haurà la voluntat dels catalans’.

Rovira ha explicat que ERC vota a favor de la proposta de resolució sobre la iniciació del diàleg amb el Govern de L’Estat per a fer possible la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya ‘esperant que el PSC ens acompanyi fins al final d’aquest camí del Dret a Decidir per posar la decisió el futur polític del país en mans de la ciutadania a través d’una consulta’.

Rovira ha volgut recordar al PSC que ‘el fet que hi hagi diàleg depèn que el Govern espanyol també aposti per votar a favor d’una resolució d’aquestes característiques. I avui, no només no l’ha votat el govern de l’estat sinó tampoc cap dirigent del PSOE. I això ens preocupa, ens preocupa perquè evidencia que a l’altra banda no hi ha ningú . I això es converteix en un monòleg’.

Etiquetes