Rovira: ‘Un Pacte Nacional és garantia de participació en clau de país i amb la llei de consultes no ens podem permetre dilacions innecessàries’

La portaveu parlamentària d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha explicat que ‘el Pacte Nacional pel Dret a Decidir és la millor fórmula i la més oberta de generar un gran espai de debat nacional a l’entorn de la democràcia per a decidir el nostre futur polític. Un Pacte nacional és garantia de participació en clau de país’.

Rovira ha explicat que espera que en les properes hores s’acabin de sumar més forces a l’actual acord entre ERC, CiU i PSC per tirar endavant aquesta llei de consultes en ponència perquè es tracta de treballar en esmenes sobre un text que ja està redactat de l’anterior legislatura i, realment, assegura la portaveu d’Esquerra Republicana ‘no ens podem permetre dilacions innecessàries a una llei que ja està redactada, no és acceptable a dia d’avui i el país no s’ho pot permetre. Cal avançar en aquestes propostes per donar la veu a la ciutadania , aquesta llei de consultes és un instrument de radicalitat democràtica’.

‘El Dret a Decidir té un full de ruta obert que no té cap sentit que sigui d’ERC, ni de CIU, ni de qualsevol altra força política, és un full de ruta de país, obert, i un full de ruta cap a la democràcia on s’ha de sumar tot l’entorn social i cívic’ ha reblat Rovira.

Model sanitari d’accés universal

La portaveu d’Esquerra Republicana s’ha referit a les informacions publicades sobre un informe que hauria de redactat l’empresa Price Waterhouse sobre la possible privatització de fins a 18 hospitals catalans. Rovira ha reiterat que ‘el model que defensa ERC no contempla la privatització de cap hospital, ni un, ERC defensa l’accés universal a la salut i hem votat en contra de totes i cadascuna dels propostes que podrien coartar aquest accés universal a la salut a Catalunya i al Congrés de Madrid’.