Sabrià:  ‘A les portes del 2014 necessitem tenir veu arreu del món i no podem perdre presència de la corporació als territoris de parla catalana’

El diputat d’ERC, Sergi Sabrià, ha interpel·lat el conseller de la presidència, Francesc Homs, durant el Ple del Parlament sobre la necessitat de mantenir el model que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha mantingut malgrat la situació de crisi i els estralls que ha fet aquesta crisi en la seva gestió com un autèntic servei públic i model de qualitat. Sabrià ha recordat que actualment el model de la corporació té el pressupost més baix de les corporacions europees, s’ha fet una feina important d’aprimament i cal seguir treballant per l’eficiència. Cal fer aquesta feina sense arriscar-se a perdre el lideratge assolit perquè ‘si es perd el lideratge que avui hem assolit després serà molt difícil de recuperar’.

Sergi Sabrià ha insistit que 'cal defensar l'actual model de la CCMA que reflecteix la realitat dels Països Catalans a nivell d'estructuració territorial i respon a un model de proximitat esdevenint un model comunicatiu únic al món per la seva riquesa, diversitat i pluralitat que defensarem amb totes les forces'. ‘Cal tenir presència a les Terres de l’Ebre, a Perpinyà, arreu del territori on es parla català i cal presència al món a les portes del 2014’.

El diputat d’ERC ha fet notar al Govern ‘la necessitat d’assegurar els recursos suficients per garantir uns continguts competitius i plurals i poder mantenir els estàndards de qualitat’ . Sabrià ha destacat també que no es pot deixar de banda la tasca que s’ha fet des del model de la corporació per la normalització del català i ha avançat que la moció subsegüent que es presentarà al proper Ple dibuixarà unes bases que han de permetre garantir l’actual model de qualitat malgrat la crisi econòmica i la possible afectació pressupostària que pugui tenir en el model de gestió de la Corporació.