Sergi Sabrià durant el seu discurs al Parlament / Marc Puig Pérez
Sergi Sabrià durant el seu discurs al Parlament / Marc Puig Pérez

Els republicans consideren que la sortida política ha de passar per l'exercici a l'autodeterminació a Catalunya

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha fixat les línies mestres que s'albiren per als propers mesos, a les portes de la sentència del Suprem contra l'1-O i en la prèvia d'una nova campanya electoral. Els republicans consideren que la resposta col·lectiva a la decisió judicial contra els dirigents independentistes implicarà obrir una nova fase.

"Hem de passar d'una etapa més defensiva, a tornar a prendre la iniciativa, on tocarà tornar a guanyar forces i que ens ha de permetre preparar-nos pel proper embat, que el voldrem decisiu", ha afirmat Sabrià durant la seva intervenció al debat de política general al Parlament.

Els republicans, que defugen "proclames buides i promeses falses", ha apuntat que la resposta a la sentència ha de forçar l'Estat a seure a negociar una solució política. "Una solució que ha de passar necessàriament per l’exercici de l’autodeterminació", ha afegit durant el debat amb els altres grups com a millor eina per legitimar la república i aconseguir la independència.

La recepta passa, doncs, per la resistència davant la repressió i l’exercici de la força democràtica; no descansarem fins a la victòria, com ens diu Oriol Junqueras, si persistim, guanyarem, i persistirem i guanyarem

En aquest sentit, Sabrià ha posat sobre la taula com a eines el diàleg institucional, la mobilització i la desobediència civil, "igual d'imprescindibles", així com la via internacional.

Els republicans, que han defensat la vintena de propostes de resolució d'Esquerra, han insistit que la sentència només pot ser absolutòria. "I en cas que sigui condemnatòria, treballarem per l'amnistia".

"La recepta passa, doncs, per la resistència davant la repressió i l’exercici de la força democràtica; no descansarem fins a la victòria, d'això en podeu estar ben segurs; perquè com ens diu Oriol Junqueras, si persistim, guanyarem, i persistirem i guanyarem", ha sentenciat Sabrià.