Sant Pere de Torelló aprovarà avui una moció que declararà el municipi primer territori català lliure

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló, amb deu regidors d'Entesa-AM (adherida a ERC) i un de CiU, ha convocat avui al vespre un ple extraordinari, obert a la població, amb un únic punt a l'ordre del dia: aprovar una moció de declaració d'independència de Catalunya. La moció té dos pilars: d'una banda, s'insta el Parlament de Catalunya a declarar unilateralment la sobirania nacional en els propers dos mesos i, d'una altra, declara Sant Pere de Torelló primer territori català lliure.

L'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, ha afirmat que 'nosaltres el que farem és una declaració municipal d'independència en forma de moció, que insta el Parlament de Catalunya que, en el context d'emergència nacional actual, actuï i en els propers dos mesos declari la sobirania nacional, per engegar el procés cap a la independència'.

Fàbrega ha afegit que 'vivim en un context d'emergència nacional, en què hi ha una taxa de desocupació altíssima, en què ens trobem davant d'un estat espanyol en fallida econòmica, en què el 20% de la població viu sota el llindar de la pobresa, en què més del 40% d'empreses del país han tancat o estan a punt de tancar… Per tant, entenem que com a país som davant una cruïlla… Amb un procés de recentralització, poc sentit té continuar tenint la Generalitat de Catalunya i el parlament: cal anar cap a la independència com a possible sortida, perquè aquest país tingui capacitat de creure en si mateix i se'n pugui sortir'. 'I això és el que farem en el ple de dilluns: instar el Parlament de Catalunya a actuar', ha reblat.